Kanadalla on kasassa nimivahva nippu ja joukkuetta pidetään ehkä suurimpana ennakkosuosikkina MM-kisoihin. Kanada pelaa Ruotsin alkulohkossa Tukholmassa eli Leijonia vastaan joukkue voi tulla aikaisintaan välierässä.

Kanadan päävalmentaja Lindy Ruff näkee ryhmänsä olevan tasapainoinen, mutta terävimmän kärjen löytyvän joukkueen hyökkäyksestä.

– Olemme nuorempia puolustuksessa. Meillä on vähemmän kokemusta siellä varmaankin kuin aiempina vuosina. Hyökkäyspäässä meillä on sekä todella paljon taitoa että kokemusta, Ruff kertoi TSN:lle.

Kahden maalivahdin rotaatio

Päävalmentajan mukaan vaahterapaidat aikoo peluuttaa kahta maalivahtia vuoron perään alkusarjan alkaessa, mutta mies ei paljasta aloittavaa vahtia lauantaina Tanskaa vastaan. Kanadan maalivahtikolmikon muodostavat Edmontonin Devan Dubnyk, Phoenixin Mike Smith sekä KHL-seura Traktorissa huippukevään pelannut Michael Garnett.

Kanada jätti ryhmässään tilaa kolmelle pelaajalle, jotka voi lisätä ryhmään turnauksen kuluessa.

– Se on jotain, mitä meidän pitää katsoa. Ei ole mitään varmuutta, että ottaisimme lisää miehiä ryhmään. Luulen, että useimmat maat jättävät pari paikkaa vapaaksi loukkaantumisten vuoksi ja siksi, jos joku tietty pelaaja vapautuu NHL:stä.