Jääkiekon MM-kisoissa kansallislaulujen aikana joukkueilla on tapana ryhmittyä siniviivoille kuuntelemaan molempien maiden hymnit.

Yksi pelaaja on kuitenkin poikkeus. Tshekin hyökkääjä Petr Hubacek kuuntelee kansallislaulut oman maalin takana. Miksi moinen?

– Se on minun ainoa taikauskoinen asiani, mitä teen. Tarkoitukseni on rentoutua ja saada keskittyminen avausvaihtoon. Siten pystyn valmistautumaan peliin parhaiten, hyökkääjä naureskeli SuomiKiekko-sivustolle.

Hyökkääjä joutui omien sanojensa mukaan ensimmäisen kerran hieman vahingossakin maalin taakse.

– Se oli kerran täällä Ruotsissa 6-7 vuotta sitten, kun käännyin kansallislaulujen ajaksi lippua kohden. Olin kulmassa ja se tuntui oudolta. Mutta sen jälkeen olen aina tehnyt niin.

”Aina voi mennä paremminkin”

JYP-hyökkääjän rooli Tshekin maajoukkueessa on hieman erilainen kuin Suomessa. Omaa arviointia turnauksen kulusta kokenut tshekki tekee silti hieman varoen.

– En ole ylivoimaa pelaava kaveri tai pelintekijä tässä joukkueessa. Olen enemmänkin työmiehen roolissa. Tähän mennessä on mennyt ihan kohtuullisesti. Mutta aina voi mennä paremminkin.

Hyökkääjän tavoitteet ovat joukkueen mukana. Ensimmäinen maali on saada hinattua ryhmä puolivälieriin.

– Tarvitsemme 6-7 pistettä omien laskujeni mukaan päästäksemme jatkoon. Toivottavasti saamme ne, sillä haluamme kovasti puolivälieriin ja sinne meidän pitää päästä, Hubacek tiivisti.

Ilari Isotalo, Tukholma
Twitter: @IlariIsotalo