Minnesota Wild löysi tiensä pudotuspeleihin tällä kaudella ensi kertaa sitten kauden 2007-2008. Joukkueen riveissä ei ole koskaan pelannut suurta tukkua tähtiä ja kun GM Chuck Fletcher kertoi viime heinäkuussa hankkineensa Zach Parisen ja Ryan Suterin joukkueeseen, kapteeni Mikko Koivu kiljui innosta puhelimeen.

Seura oli aiemmin missannut pudotuspelit neljännen peräkkäisen kerran. Turkulainen myöntää, että usko oli tällöin hiukan koetuksella.

– Me olemme rehellisia toisillemme ja minä vain sanoin hänelle [Fletcher], että en halua olla urani lopussa, enkä enää parhaimmillani, siinä vaiheessa kun meistä tulee hyviä, Koivu sanoi Star Tribunelle vuoden takaisista tuntemuksistaan.

– En tarkoita, että olisin vanha. En ole sitä mieltä. Mutta en ole 20 myöskään. Se on jotain, minkä hiljalleen käsittää. Joka päivä jokainen treeni ja jokainen peli tuntuu tärkeämmältä kuin ollessani 25. Minä haluan voittaa.

Sanoessaan haluavansa voittaa, Koivu on tosissaan. Entinen Wild-pelaaja Andrew Brunette kertoo kapteenin käsittelevän tappioita hyvin huonosti.

– Se häiritsee häntä äärimmäisen paljon. Hän on ultrakilpailuhenkinen, ylpeä kaveri. Se kirvelee hänessä pahasti, Brunette sanoi.

Valmentaja Mike Yeo vahvistaa ex-pelaajan arvion.

– Väitän, että hän on kilpailuhenkisin ihminen, jonka olen koskaan tuntenut. Ainoa asia, mitä Mikko haluaa, on voittaa ja hän haluaa tuoda voittajia tänne ja hän haluaa, että hänet tunnustetaan voittajana.