KHL:n konferenssivälierissä mukana 13 suomalaispelaajaa – katso listaus

Jääkiekkoliiga KHL:n konferenssivälierät käynnistyvät torstaina. Toiselle pudotuspelikierrokselle selviytyi kaksi suomalaista päävalmentajaa ja 13 pelaajaa.

KHL:n runkosarjan voittanut Pietarin SKA eteni toiselle kierrokselle kaatamalla Atlantin voitoin 4-1. Jukka Jalosen luotsaama pietarilaissikermä selvitti tiensä jatkoon melko helposti. Teemu Ramstedt saalisti viidessä pelissä saldon 0+5.

SKA kohtaa läntisen konferenssin välierissä Teemu Laakson Severstal Tsherepovets. Severstal kaatoi ensimmäisellä playoff-kierroksella Lokomotivin voitoin 4-2. Laakso sai huhkia urakalla, sillä mies kellotti keskimääräiseksi otteluajakseen rapiat 24 minuuttia.

Lännen toisessa parissa nähdään Moskovan paikallinen, kun vastakkain ovat TsSKA ja Dinamo. TsSKA kaatoi aiemmin Lev Prahan selvin 4-0-voitoin, aivan kuten teki Dinamo Slovan Bratislavalle. Janne Jalasvaara pakittelee Dinamon riveissä.

Itäisessä konferenssissa parit ovat Ak Bars Kazan-Salavat Julajev Ufa ja Avangard Omsk-Traktor Tsheljabinsk.

Kazanin riveissä on runsaasti suomalaisväriä: maalivahti Jani Nieminen sekä hyökkääjät Jarkko Immonen, Niko Kapanen ja Janne Pesonen. Kazan eteni toiseen vaiheeseen voittamalla Neftehimikin suoraan neljässä ottelussa.

Ufa lähtee ottelusarjaan Kazania vastaan altavastaajan asemasta. Iiro Tarkin ja Antti Pihlströmin joukkue sai tehdä aiemmin täyden päivätyön Metallurg Magnitogorskin kanssa, mutta eteni lopulta jatkoon voitoin 4-3.

Petri Matikaisen valmentama Avangard oli lujilla Sibiriä vastaan ensimmäisellä kierroksella. Lopulta Karri Rämön nollapeli seitsemännessä ottelussa siivitti joukkueen jatkoon voitoin 4-3. Avangardin paidassa pelaavat lisäksi Anssi Salmela ja Matti Kuparinen.

Huippuvireinen Petri Kontiola avitti Traktor Tsheljabinskin konferenssivälieriin Avangardia vastaan. Kontiola iski Barys Astanan verkkoon seitsemässä pelissä tehot 4+5 ja on koko KHL:n pistepörssissä sijalla kaksi.

KHL:n konferenssivälierät alkavat läntisen konferenssin osalta torstaina, idässä aloitetaan perjantaina. Jatkoon etenee neljällä voitolla.

Läntinen konferenssi

Pietarin SKA (päävalmentaja Jukka Jalonen ja hyökkääjä Teemu Ramstedt) –
Severstal Tsherepovets (puolustaja Teemu Laakso)

Moskovan TsSKA –
Moskovan Dinamo (puolustaja Janne Jalasvaara)

Itäinen konferenssi

Ak Bars Kazan (maalivahti Jani Nieminen, hyökkääjät Jarkko Immonen, Niko Kapanen ja Janne Pesonen) –
Salavat Julajev Ufa (maalivahti Iiro Tarkki ja hyökkääjä Antti Pihlström)

Avangard Omsk (päävalmentaja Petri Matikainen, maalivahti Karri Rämö, puolustaja Anssi Salmela ja hyökkääjä Matti Kuparinen) –
Traktor Tsheljabinsk (hyökkääjä Petri Kontiola)