Toimittajat ja Kiekkoministerit Ilari Savonen sekä Ilari Isotalo käyvät läpi SM-liigan pudotuspeliparien lähtökohdat dialogeissaan.

Runkosarjan ykkönen Jokerit sai lopulta puolivälieriin vastustajakseen Lukon, joka päihitti Villi kortti -kierroksella Kärpät voitoin 2-1.

Keskinäiset kohtaamiset runkosarjan puolella menivät selvästi Jokereille, sillä narriryhmä päihitti raumalaiset neljä kertaa. Lukko taas onnistui raapimaan voiton kerran itselleen.

Mitä ajatuksia tämä puolivälieräsarja herättää?

Ilari Savonen: Jokerit on totta kai aivan selkeä ennakkosuosikki, mutta Lukko osoitti Kärpät-sarjassa vaarallisuutensa. Raumalaisjoukkue hyökkää terävästi vastaan ja sen kärkiyksilöt pistävät kyllä kiekon nuottaan, jos hyville paikoille pääsevät.

Jokereilla rutiinitaso on äärimmäisen kova ja itse pelipaketissa ei ole suuria aukkoja. Ainoastaan joukkueen tasaisuus haki itseään pelien sisällä runkosarjan puolella. Kuitenkin, Jokereiden kokonaisvaltainen pelaaminen on niin hyvää, ettei Lukko saa edes kunnolla paikkoja. Ainakaan Helsingissä. Raumalla joukkue on ollut puolestaan huono. Joten yksi voitto ehkä sinne tai tänne, isossa kuvassa Jokerit on selvästi edellä.

Ilari Isotalo: Tämä on lähtökohtaisesti puolivälierin selkein taisto. Jokerit on lähes jokaisella osa-alueella edellä, joten ennakkosuosikin nimeäminen on kaikkea muuta kuin vaikeaa.

Lukko pystyy alussa haastamaan, mutta kahta voittoa enempää ei raumalaisryhmä pysty ryöstämään runkosarjavoittajalta.

Mitkä ovat sarjan voiton avaimet?

Savonen: Lukon kannalta sarjan alun keskiviikon ja torstain pelit ovat äärimmäisen tärkeässä asemassa. Jos niistä irtoaa voittoja, voi ehkä jotain mahdollisuuksia olla isoon yllätykseen. Jokereissa on kuitenkin niin paljon kokemusta voittamisesta, ettei joukkue aivan hetkessä turhaannu. Yksinkertaisesti oman pelin laadukas toteutus ja paikkojen käyttäminen tulevat kääntämään sarjan Jokereille, sieltä löytyvät myös ne narriryhmän voiton avaimet.

Isotalo: Se, kuinka Raumalla pelataan, nousee isoon rooliin. Lukko on ollut sarjan heikoimpia kotijoukkueita, mikä näkyi myös Kärpät-sarjassa. Raumalaisten sauma on alussa ja siinä, kuinka joukkue pystyy haastamaan ensimmäisissä peleissä Jokerit. Mutta se vaatii jo varsinkin kotipelaamisen tason suurta kasvua.

Kuka nousee sarjan ykköshahmoksi?

Savonen: Lukolta ykköshyökkääjä Justin Azevedo ja maalivahti Petri Vehanen ovat ne lenkit, jotka pystyvät yksinään tosissaan horjuttamaan Jokereita. Narriryhmän puolelta kunnon jokeriksi sarjan ykköshahmoksi voisi nostaa jopa puolustajan Markus Nordlundin. ”Maston” pelaaminen näytti runkosarjan lopussa mainiolta ja häneltä on lupa odottaa onnistumisia vanhaa seuraansa vastaan. Tai edes tarvitse odotella, niitä on hyvin todennäköisesti tulossa.

Isotalo: Teuvo Teräväinen kaatoi viime keväänä HIFK:n. Ja nyt Teuvo tekee saman Lukolle. Raumalaisilta odotan Josef Strakalta paljon, tshekkihyökkääjä osoitti jo Kärpät-sarjassa väläytyksiä. Jokereita vastaan Lukko saa todella vähän maalipaikkoija, joten silloin tehokkuus pitää olla todella tyrmäävää, mikäli Lukko haluaa edes yrittää yllätystä.

Miten sarja päättyy?
Savonen: Jokerit vie sarjan selkeästi voitoin 4-1.

Isotalo: Jokerit marssii jatkoon alun vaikeuksien jälkeen 4-2.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen

Ilari Isotalo
Twitter: @ilariIsotalo