Avangard täysin yössä – Joko Petri Matikainen saa monoa?

© Kuva: www.hawk.ru

Petri Matikaisen luotsaama Avangard Omsk on täysin yössä KHL:n konferenssivälierissä. Alkukaudella vaikeuksissa ollut, mutta erinomaisen runkosarjan lopun pelannut Avangard hävisi Traktor-ottelusarjassa jo kolmannen kerran peräkkäin, nyt lukemin 3-0 ja joukkue ei ole tehnyt maaliakaan.

Päivän ottelussa Traktor meni johtoon jo ajassa 1.35 Aleksei Vasiltshenkon maalilla. Avangard pyristeli mukana, mutta kaksi maalia reiluun minuuttiin kolmannen erän alussa ratkaisi ottelun isännille. 2-0-osuman teki Maksim Jakutsenija ja päätölukemat viimeisteli Andrei Popov.

Tsheljabinskiläisten maalilla kanadalainen Michael Garnett juhli jo ottelusarjan kolmatta nollapeliä torjumalla kaikki 24 vastustajan laukausta. Avangardin maalilla pelannut Karri Rämö teki 17/20 torjuntaa.

Avangardin puolustaja Anssi Salmela ei ollut tänään kokoonpanossa ja hyökkäyksessä nelosketjun Matti Kuparinen esiintyi anonyymisti.

Täysin ennen kuulumatonta ei olisi edes Petri Matikaisen vapauttaminen tehtävistään kesken pudotuspelisarjan. Miehen sopimus seuran kanssa on kolmivuotinen, joista ensimmäinen kausi on menossa.

Pudotuspelien pistepörssiä johtava Petri Kontiola (7+5=12) ei päässyt tällä kertaa pisteille.

Ottelusarja on katkolla Traktorille sen kotihallissa huomenna keskiviikkona.