TUTO Hockey nappasi perjantaina maukkaan revanssin, kun turkulaisjoukkue nappasi vierasvoiton Heinolan Peliitoista lukemin 4-2.

Samalla joukkue onnistui nappamaan keskiviikkona menetyn kotiedun jälleen itselleen. Joukkueen alakerran tasaisiin luutijoihin kuuluva Marlo Koponen oli syystäkin tyytyväisenä kamppailun tauottua.

– Taisteluvoitto. Ihan ansaittu tulos – sellaista nöyrää möyrimistä, totutun tasaisesti esiintynyt Koponen summasi SuomiKiekko-sivustolle.

– Paljon kamppailupelaamista ja muutenkin aika perusvääntöä, SaiPa-kasvatti kertasi ottelun pudotuspeliluonnetta.

Vähemmän kuittailua

Ottelu oli myös Koposelle maistuva. Pakki pyssytti ottelussa nimittäin kauden avausosumansa.

– Kiva, että osui paikasta, tuli kyllä hyvään saumaan. Eipä tarvitse kuunnella enää kavereiden kiusaamista ja vi–uilua, Koponen naureskeli.

Vaikka maali olikin kauden ensimmäinen, on käynnissä oleva sesonki ollut muuten puolustajalle nappiosuma. Sarjan tehotilaston kärkipaikka lukemalla +21 kertoo omaa kieltään tasaisista otteista.

– Peli on tuntunut koko ajan hyvältä ja taso on pysynyt nyt tasaisena. Sitä kautta on tullut itseluottamusta, mikä on varmasti parantanut omaa tekemistä, Koponen myönsi.

Puhelinhaastattelun rikkoo taustalla möykkäävä pukukoppihuumori. Koponen myntää tasoituksen tulleen henkisesti todella tärkeään paikkaan.

– Vähän kuuntelee, kun äijät räksyttää. Huomenna taas uusi peli ja uudet kujeet. Kunhan pelataan tällä tasolla, niin eiköhän se voittokin tule, puolustaja päätti kääntäen katseet jo lauantaille ja kolmanteen puolivälierään.

Ilari Isotalo(@IlariIsotalo)