Uusi alku. Väsyneen kliseinen sanapari toimii mainiosti kanadalaiskonkari Brad Moranin kohdalla.

SaiPaan siirtorajan umpeutumisen yhdetessä saapunut kanadalaisen alkukausi on ollut täyttä tuskaa. SuomiKiekko-sivusto tapasi kokeneen hyökkääjän miehen SM-liigadebyytin yhteydessä.

– On ollut todella raskas kausi itselleni. Tuntui vain, ettei mikään onnistunut Växjöössä, eikä kiekko löytänyt maaliin. Siinä mielessä on hienoa saada uusi alku kaudelle täältä, Moran pohdiskeli.

Rauhallisesti puhuva hyökkääjä kertoo tulleensa Suomeen motivaatiota täynnä.

– Tilanne meni siihen pisteeseen, että tarvitsin uuden alun. Täällä on mahdollisuus löytää jälleen oma tasoni.

Maaleja ja pudotuspelitaistoa

SaiPa-käskijä Pekka Tirkkonen myönsi suoraan kanadalaiselta odotettavan kokemusta ja tehoja varsinkin joukkueen yskähtelevään ylivoimaan. Myös Moran odottaa itseltään paljon.

– Haluan päästä ensin omalle tasolleni. Tavoitteeni tehdä maaleja ja auttaa joukkue ensi pudotuspeleihin ja siellä eteenpäin, hyökkääjä pohti.

Yksi suurimpia syitä SaiPaan tulon taustalla olikin mahdollisuus päästä pudotuspeleihin.

– Täällä on nuori ja potentiaalinen ryhmä kasassa. Vaikka edellinen pelimme olikin heikko suoritus, olen varma, että nousemme nopeasti takaisin tasollemme, Moran luonnehti uutta joukkuettaan.

Moran tekee lauantaina kotidebyyttinsä, kun SaiPa kohtaa Tapparan Lappeenrannassa. Roolikin on iso, kun kanadalainen viilettää joukkueen ykkösketjun keskellä.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo), Turku