Kokenut suomalaisvahti päätti iskeä hokkarit naulaan

© Kuva: Juha Tamminen

SM-liigassa viimeksi kaudella 2008-2009 torjunut Mika Oksa on lopettanut peliuransa. Asiasta kirjoittaa sport.tut.by-sivusto.

Oksa torjui uransa viimeiset kaudet ulkomailla. Kaudeksi 2009-2010 mies siirtyi KHL-joukkue Dinamo Minskin vahvuuteen, mutta peliaikaa kertyi vain Valko-Venäjän pääsarjassa pelaavan Shakhter Soligorskissa.

Seuraavalla kaudella Oksa sai tililleen viisi KHL-ottelua. Muutoin peliaikaa tuli Valko-Venäjän liigan Yunost Minskissa ja viime kaudella koko sesonki sujui Yunostin vahvuudessa. Kuluvalla kaudella Oksa ei ole pelannut peliäkään.

36-vuotias maalivahti torjui SM-liigassa yhteensä 204 runkosarjamatsia Bluesin, HPK:n ja KalPan paidoissa. Muistoksi jäi kaksi SM-pronssia.

Oksa niitti menestystä myös Valko-Venäjällä. Mies voitti keväällä 2011 mestaruuden ja valittiiin vuotta aiemmin sarjan parhaimmaksi maalivahdiksi. Oksa arvostettiin myös kahteen otteeseen Continental Cupin parhaimmaksi veskariksi.