Pikkuleijonien riveissä nuorten MM-kisoissa hyökännyt Thomas Nykopp kertoi suoraan tuntemuksiaan isoon pettymykseen päättyneen turnauksen jälkeen.

Samalla kommenteista saattoi tulla vääriä mielikuvia, joiden mukaan Nykopp olisi kritisoinut Suomen valmennusjohtoa ja päävalmentaja Harri Rindelliä.

– Päinvastoin hän oli yksi iso syy sille, miksi ylipäätänsä pääsin edes kisoihin. Harrin kanssa olemme tehneet yhteistyötä ja hän on auttanut minua paljon eteenpäin. Olen uskomattoman kiitollinen siitä, että mitä hän on tehnyt, Nykopp kertoi.

– Syyt siihen miksemme menestyneet, eivät missään nimessä kallistu valmennusjohtoon. Syyttävä sormi ei ollut mitenkään valmennusjohtoa kohti, vaikka se turhan jyrkästi siltä näytti, 19-vuotias hyökkääjä jatkoi.

Realiteetti nykyisessä kiekkomediassa on yksinkertaisesti se, että suorapuheisuudella voi olla harmittavia seurauksia. Kaiken kiertelyn keskellä asioiden asioiden rehdillä tavalla ilmaiseminen on kuitenkin hyvin arvostettavaa.

– Tykkään puhua suoraan. Mietin asioita kyllä, mutta nyt niitä ymmärrettiin väärin, Nykopp harmitteli.

Selvät syyt muutosten takana

Turnauksen aikana Pikkuleijonat olivat pakotettuja tekemään ketjumuutoksia, kun muun muassa tehokkaasti turnauksen aloittanut Miro Aaltonen loukkaantui nopeasti. Samalla joukkuetta vaivasi turnauksen aikana vatsatauti, mikä aiheutti päänvaivaa.

– Ei valmennusjohto niitä muutoksia huvikseen tehnyt, vaan totta kai ne ketjut vaihtuvat, kun tulee loukkaantumisia ja jengi sairastaa. Pakkohan niitä on muuttaa.

Turnauksessa Suomi päätyi karsintasarjaan suurten odotusten jälkeen. Tapahtunutta on vaikea yksinkertaisesti selittää.

– Selvää yhtä syytähän ei sille ollut, että miksei menestystä tullut. Ei vain riittänyt. Heti kun ensimmäiset takut tulivat, niin se solmu olisi pitänyt ratkaista. Emme vain siinä onnistuneet ja kisamenestys jäi puuttumaan, Nykopp mietiskeli.

– Valmennusjohto halusi vain maksimoida meitä mahdollisimman hyviin suorituksiin ja työntää eteenpäin. Pelaajathan ovat kuitenkin ne, jotka siellä kentällä asioihin vaikuttavat.

Ilari Savonen (@ilarisavonen)