Pikkuleijonien mukana nuorten MM-kisoissa pelannut HIFK:n hyökkääjä Thomas Nykopp ei lähtenyt kiertelemään huonosti menneen turnauksen jälkeen.

Suomen lahjakas nippu lähti kovin odotuksin kisoihin, jotka saivat jo alkulohkon jälkeen katkeran maun mukaan. Karsintasarjaan joutuminen veti koko turnauksen kokonaiskuvan Nuorten Leijonien osalta hyvin heikoksi.

– Ei siltä reissulta jäänyt oikein mitään käteen. Sinne mentiin pelaamaan lätkää ja sijoitus oli iso pettymys kaikille. Tympäisihän siellä olla, kun piti pelata vielä jossain karsintasarjassa. Onhan sellainen tylsää ja kaikkia vitutti. Ei ketään oikein huvittanut olla siellä, kun mentiin vielä itse möhlimään. Ei se kiva reissu ollut oikein millään tavalla enää, 19-vuotias Nykopp muisteli SuomiKiekko-sivustolle vuodenvaihteessa pelattua turnausta.

Turnauksen aikana ja jälkeen pohdittiin paljon sitä, mikä Pikkuleijonien kohdalla meni mönkään.

– Se on paha kysymys. Jotkut syyttävät toisia ja jotkut taas toisia. Jos suoraan sanoo, niin osa pelaajista katsoi, että se oli valmennusjohdon vika ja valmennusjohto taas osoitti sormella yhtä tai kahta tiettyä pelaajaa. Moni pelaaja oli taas sitä mieltä, että ei vain tiedetty missä meni vikaan, Nykopp valaisi.

– Ei vain pelattu omaa parasta peliä. Esimerkiksi pelien alut olivat siellä hirveää kuraa, kun juuri pitäisi pelata 60-minuuttia täysillä. Jos aloitat puolessa välissä, niin ei sitä kaverin johtoa kerkeä kuroa takaisin. Ei vain oltu tasaisia suorittajia ja eikä oikein ikinä pelattu joukkueena hyvin.

Tyhmät virheet maksoivat

Nykoppin mukaan joukkue ei noussut ihan tarpeeksi yhtenäiseksi turnauksen aikana.

– Välillä yksilöt nousivat esiin kuten esimerkiksi Sveitsi-pelissä. Siinä ”Make” (Markus Granlund) pelasi pirun hyvin ja ehkä pari muutakin jätkää, mutta siihen se jäi. Ehkä jotain Sveitsiä vastaan pystyy vielä pärjäämään noin, mutta sitten kun vastaan kävelee Ruotsi tai joku muu kovempi joukkue, niin ei sieltä noustakaan.

– Kyllä ne yhtenäiset hetket aika harvassa olivat. Kun pari kertaa noustiin kuopasta, niin tuntui siltä, että nyt tämä rullaa. Esimerkiksi Ruotsi-pelissä kaikilla oli semmoinen fiilis, että nyt tämä hoidetaan, mutta eipäs sitten hoidettu.

Omat tyhmät virheet tulivat kalliiksi.

– Niistä kaveri aina rokotti. Sitten joudut tekemään ison työn siinä, kun olet 0-3-häviöllä. Vaikka saisit pari maalia, niin ei sillä tyylillä jaksa kuitenkaan koko peliä. Kyllä me itse sössimme sen touhun, ei siihen tarvitse muuta sanoa.

Ketjulotossa

Syksyn aikana HIFK:n edustusjoukkueen puolelta jo vastuuta saanut Nykopp pelasi turnauksen läpi hyvin vaihtelevassa roolissa. Haastetta riitti ja oman suorittamisen arvosana ei nousekaan kovasti hyvän puolelle.

– Ei se omaltakaan osin ihan nappiin mennyt, kun ei vaan oikein saanut siitä pelistä kiinni. Välillä oli kakkosen laidassa, sitten kolmosen keskellä ja välillä taas nelosen laidassa. Koita siinä sitten saada sellaista tasaista pelituntumaa.

– Ei se ainakaan helpottanut, että koko ajan vaihdettiin ketjuja, Nykopp antoi pientä kritiikkiä.

Välillä taas homma tuntui kulkevan Nykoppin omastakin mielestä.

– Isossa Ruotsi-pelissä kun sai onnistumisia, niin tuli sellainen hyvä draivi päälle. Silloin tuntui hyvältä. Mutta sitten kun summeri soi ja lukemat olivat tyyliä 4-7, niin kyllä siinä fiilis aikalailla nollaantui. Ei sitä omaa hyvää suoritusta sitten muista, kun joukkue häviää ja tippuu karsintasarjaan.

Lue Nykoppin mietteitä seurajoukkue HIFK:n nykyisestä suorittamisesta ja miehen omasta alkukaudesta myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta.

Ilari Savonen (@ilarisavonen), Helsinki