Rauman Lukon alakerrassa luutiva Tommi Kovanen sai lauantaina 500. liigaottelun alle, kun Lukko ja HIFK iskivät yhteen Raumalla.

Vaikka ottelusta lopulta tulikin takkiin voittomaalikilpailussa, on raumalaisryhmä pystynyt pelaamaan viime aikoina silmiinpistävän hyvin.

Kuntopuntarin kärkipaikka ei konkaripuolustajan mukaan ole sattumaa. Tanskalaisten lähtö yhdisti koko joukkueen.

– Käytiin joukkueena aika paljon tilannetta läpi. Siinä mielessä on saatu hyviä pelejä nyt alle, Kovanen pohti SuomiKiekko-sivustolle.

Kolmen juutin poistuessa isoihin rooleihin on noussut uusia ratkaisijoita.

– Niin se menee aina. Joidenkin rooli kuitenkin pieneni tai väheni kokonaan heidän tultua. Ja varmasti varsinkin nuoremmat pojat näkivät esimerkkiä heiltä. Miten ammattimaisuus ilmenee ja miten asioita hoidetaan muualla.

Joukkueen nestori valmis rooliin kuin rooliin

Kovanen on Lukon vanhin pelaaja, mikä näkyy päivittäin joukkueen toiminnassa. Kuittia lentää ja sitä annetaan ahkerasti.

– Kyllä se on molemmin puolusta. Suoraa sanoen ollessani parikymppinen ajattelin aina kolmekymppisen pelaajan nähdessäni, että mitä helvettiä tuo vielä täällä tekee. Pidetään kuitenkin suurimmat kuitit joukkueen sisällä, Kovanen naurahti.

Oma peli Raumalla on vaikean alun jälkeen lähtenyt kulkemaan.

– Alku oli aika nihkeää ja vielä aikalailla tutustumista toisiin ja joukkueeseen. Kyllä se tästä, vanhakin vertyy pelien myötä.

– Jokainenhan tekee lähtökohtaisesti joukkueessa niitä asioita, jossa on hyvä. Itse olen pyörinyt kuitenkin täällä jo pitkään, joten yritän tarpeen tullen myös auttaa nuorempia. Mutta ei sitä muuten jäällä huomaa mitenkään.

Kotimaan matkailu avartaa

Lukon tiivis rytmi jatkuu tulevalla viikolla. Tiistaina raumalaiset esiintyvät jo Oulussa.

– Tiivis on aikataulu. Mutta se on hyvä – kotimaa tutuksi. Tammikuussa on paljon pelejä tarjolla, jotka määrää myös paljon sarjataulukkoakin. Siinä mielessä tärkeitä vääntöjä on melkein se kolme viikossa.

Lukon synkkä alkukausi näkyy vielä sarjataulukossa. Sen takia pisteitä pitääkin pystyä ottamaan kovalla tahdilla tammikuun peleistä.

– Meidän surkea alku vaikuttaa siihen, että jos voitetaan, ei oikein nousta vielä mihinkään. Mutta jos taas hävitään, niin kaikki tuntuu vielä vaikeammalta.

– Tärkeintähän olisi, että pystytään raapimaan pisteitä, mutta ennen kaikkea kehittää peliä siinä samalla. Se on meille iso juttu, Kovanen päätti.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo)