SuomiKiekko-sivusto jututti alle 20-vuotiaden MM-kisojen alla 18-vuotiasta Jokeri-hyökkääjää Teuvo Teräväistä, joka putosi vuosi sitten viime metreillä kisakoneesta. Nuori mies kasvoi kevään edetessä suureen rooliin SM-liigassa, minkä vuoksi Chicago Blackhawks varasi miehen ensimmäisellä kierroksella viime kesän NHL-draftissa numerolla 18.

Nyt mies on valmis ottamaan vastuullisen roolin myös alle 20-vuotaiden MM-joukkueessa ja haluaa hyvittää viime kauden pettymyksen ja osaltaan johdattaa Nuoret Leijonat menestykseen.

Teuvo, viime kaudella putosit viime metreillä U20-joukkueesta. Millaiset tuntemukset siitä silloin jäi?

Oli se vähän huono fiilis, kun tietenkin olisi halunnut mahtua joukkueeseen ja päästä kisoihin. Sille ei enää voi mitään ja nyt olen uusiin kisoihin lähdettäessä hyvillä fiiliksillä.

Kasvattivatko vastoinkäymiset sinua?

Siitä tuli lisämotivaatiota, varsinkin kun meni hyvin muuten. Pääsin Jokereissa pelaamaan isoa roolia, ylivoimaa sun muuta, kun Teemu Pulkkinen oli kisoissa. Tavallaan siitä lähti lento päälle ja sitä seurasi hyvä loppukausi.

Keväällä pelasit kansainvälisiä pelejä vielä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Mitä niistä jäi käteen?

Ne kisat eivät menneet itseltäni niin hyvin kuin olisi voinut. Play off -pelit (SM-liigassa) loppuivat ehkä liian aikaisin. Toki nekin oli kovia pelejä, mutta 20-vuotiaissa on vielä kovempi vauhti.

Mikä on suurin ero alle 20-vuotiaiden maajoukkuepeleissä ja SM-liigan otteluissa?

Kansainvälisissä peleissä on enemmän vauhtia ja muutenkin erityylistä peliä. SM-liigassa on enemmän taktista puolta, viivelähtöä ja vähän rauhallisempaa, harkitumpaa peliä. Nuorissa mennään kovaa joka suuntaan. Ehkä paikoittain enemmän taitoakin yksilöillä.

Venäjällä pelataan isossa kaukalossa. Tuleeko tästä etua pohjoisamerikkalaisia vastaan?

Uskon, että on etua meille. Kerran olen Venäjällä pelannut ja silloin oli tosi iso kaukalo. Uskon että sopii meille hyvin.

Minkälaisen yhteenvedon tekisit alkukaudestasi?

Kokonaisuudessaan on mennyt ihan hyvin. Alkuun oli vaikeampaa, ei tullut tehoja eikä peli kulkenut. Kokoajan, kun hommia teki ja uskoi omaan tekemiseen, peli parani.

Sitten, kun löytyi hyvä vire, niin tuli harmittava loukkaantuminen siihen hidastamaan. Sen jälkeen, kun olin uudestaan pelikunnossa, pääsin aika hyvin nopeasti peliin taas kiinni.

Miten käytit loukkaantumisajan hyödyksesi?

Minulla kun oli vain sormivamma, niin siinä ehti hyvin luistelemaan ja tehdä voimaa jne. Luistelin paljon ilman mailaa.

Miten olet kehittynyt viime vuodesta?

Vähitellen kehittyy monipuolisemmaksi pelaajaksi ja kokonaisvaltaisemmaksi puolustussuuntaan. Vuosi tullut lisää, niin varmaan olen tullut viisaammaksikin kentällä.

Eli Tomek Valtonen (Jokerien ja nuorten kakkosvalmentaja) huutaa vähän vähemmän kuin aiemmin?

En nyt niinkään sanoisi (nauraa), kyllä sieltä tulee huutoa yhä edelleen.

Mikä merkitys sillä on, että nuorten maajoukkuevalmennuksessa on tuttu mies?

Ainakin se, että on yhteisiä vuosia takana ja tunnetaan toisemme vähän liiankin hyvin. Nimenomaan hän vaatii paljon ja ei hetkeäkään katso sitä, jos löysäillään ja pitää huolta että vedetään niska limassa. Ja vaatii eniten juuri meiltä nuorten joukkueen Jokeri-pelaajilta.

Kai Lintinen (@kailintinen), Helsinki