Valtava pettymys. Se kuvaa parhaiten nuorten Leijonien mielialaa hävityn Ruotsi-ottelun jälkeen.

Uudenvuoden aattona koettu 4-7-tappio tarkoitti nimittäin samalla sitä, ettei suomalaisryhmä taistele enää turnausvoitosta Ufan MM-jäillä.

Leijonien kokenut pääkäskijä Harri Rindell myönsi SuomiKiekko-sivustolle järkytyksen olevan valtava vuoden viimeisenä päivänä. Iltapäivän Ruotsi-peliin kulminoitui samalla koko turnauksen pelit.

– Samantapainen käsikirjoitus on ollut läpi koko turnauksen. Saatu alkuun jäähyjä, mikä on vaikeuttanut meidän pelaamistamme. Sitten kuitenkin on löytynyt ryhtiä päästä pelaamaan voitosta, Rindell pohti.

Otteluiden alut murheena

Erityisesti otteluiden alut tuntuvat olleen Leijona-ryhmälle vaikeitä. Myös Rindell otti sen pettymyksen keskellä esille.

– Ollaan tehty töitä sen eteen, että pelien alut olisivat parempia. Mutta ei se ollut sitä tässäkään pelissä, pääkäskijä pohti ja jatkoi.

– Toisaalta nähtiin, millainen tämä joukkue on parhaimmillaan. Sairaasta 0-3-tilanteesta tullaan vielä tasoihin.

Erityisesti heikko erikoistilannepelaaminen kulminoitui maanantaina.

– Viisi alivoimamaalia sinne meni, mikä on aivan liian suuri määrä, Rindell kiteytti illan ongelmat.

Motivaatiota metsästämään

Nuorten Leijonien turnaus jatkuu kuitenkin vielä karsintasarjassa. Kuinka motivaatio löytyy jatkopelejä silmällä pitäen?

– Se on vain löydyttävä. Pettymys on sanoin kuvaamatonta tällä hetkellä. Pidetään iltaruokailun jälkeen joukkueen kanssa palaveri, jossa käydään tilanne läpi ja katsotaan myös eteenpäin.

Valmentaja kertoi, ettei spekulaatiot enää auta. Katse pitää jollain konstilla kääntää tulevaisuuteen.

– Me ei voida tälle tilanteelle tehdä enää mitään, momentum meni jo ohitse.

– Tässä on paljon nuoria tulevaisuuden pelaajia. Kyse on myös siitä, että pitää myös kerätä ajatukset tulevaan katsoen. Näin ei saa enää käydä, Rindell kiteytti.

Ilari Isotalo (@IlariIsotalo)