Moskovan EHT-turnauksesta sivustollemme paikan päältä raportoivat Kiekkoministerit Ilari Isotalo ja Ilari Savonen, jotka käyvät läpi Leijonien suoritukset ketjuittain Tshekki-ottelun osalta.

Ruotsi päihitti Suomen lauantain kohtaamisessa luvuin 4-1. Ministerit pureutuvat suorituksiin ketju kerrallaan hyökkääjät ja puolustajat erikseen.

1: Juhamatti Aaltonen – Jori Lehterä – Jonas Enlund

Ilari Isotalo: Ykkösketjun peli ei lähtenyt Moskovassa rullaamaan ollenkaan. Omissa kolisi ensimmäisen viiden minuutin sisään kahdesti ja ketju laitettiinkin uusiin kuosiin pelin edetessä.

Teemu Eronen – Teemu Laakso

Ilari Savonen: Molemmilta Eroselta ja Laaksolta tasapaksu esitys. Erosen paikalla kokeiltiin toisessa erässä muita pakkeja, mutta silloinkaan juttu ei ihan parhaalla tavalla toiminut. Tiettyä terävyyttä ja lisää pelinopeutta tarvitsee tämän parin peli.

2: Kristian Kuusela – Teemu Ramstedt – Antti Pihlström

Isotalo: Ajoittaista väläyttelyä, joista hyvänä esimerkkinä avausvaihdon maalipaikka. Hyvä pörräys ei johtanut kuitenkin osumiin, joten aivan kiitettävää arvosanaa ei voi Ramstedtin ketjullekaan antaa.

Mikko Mäenpää – Kristian Näkyvä

Savonen: Tshekkiä vastaan Mäenpäältä ei nähty parasta suorittamista, mutta nyt hän oli Leijonien paras pelaaja ja nyt puhutaan nimenomaan peliotteista. Kyllä, teki maalin, mutta oli siitäkin huolimatta paras. Liikkui hyvin, ampui tarpeeksi hanakasti ja oli oma itsensä. Näkyvällä taso puolestaan pikkuisen tippui Tshekki-otteluun verrattuna.

3: Oskar Osala – Ville Viitaluoma – Toni Kähkönen

Isotalo: Kolmosketju ei päässyt lauantaina parhaalle tasolleen. Kun terävin kiekollinen peli uupui, jäi peli varsin vaisuksi tämän ketjun osalta. Sormensa murtanut Osalakaan ei päässyt Tshekki-pelin tasolle.

Ilari Melart – Sami Lepistö

Savonen: Eivät hekään päässeet ihan parhaalle tasollensa. Lepistö pelasi ihan kohtuullisesti, vaikka oli välillä hieman pelin ulkopuolella. Melart hoiti omaa leiviskäänsä varsin tyydyttävästi. Ei tehnyt virheitä, mutta ei väläytellytkään.

4. Tommi Huhtala – Miika Lahti – Jere Sallinen

Isotalo: Nelonen hoiti ruotunsa jälleen kiitettävästi. Sallinen toi ketjuun valtavan määrän energiaa ja oikeaa tekemistä. Tämä ketju olikin ainoa kolmikko, joka pystyi parantamaan edellisestä väännöstä.

Lasse Kukkonen – Atte Ohtamaa

Savonen: Kukkonen otti tappioasemassa johtajan elkein roolia ja toi hyvää panosta myös hyökkäyspelin puolelle. Halusi oikeasti näyttää kunnon esimerkkiä ja oli rakentelemassa muutamia hyviä tekopaikkoja. Ohtamaalta perussuoritus. Ei hirveän montaa virhettä, pysytteli tiukasti puolustavassa roolissa.

Maalivahti: Joni Ortio

Savonen: Ei nyt mikään huono ilta, teki oikeastaan vain yhden virheen. Kaksi muuta olivat selkeitä puolustusvirheitä joukkueelta ja viimeinen tuli tyhjiin. Oli muuten varsin kelvollinen. Ei häikäisevä, mutta ei myöskään epävarma.