Moskovan EHT-turnauksesta sivustollemme paikan päältä raportoivat Kiekkoministerit Ilari Isotalo ja Ilari Savonen, jotka käyvät läpi Leijonien suoritukset ketjuittain Tshekki-ottelun osalta.

Suomi vei torstain pelin nimiinsä lukemin 3-2. Maaleista vastasivat Oskar Osala, Antti Pihlström ja Teemu Ramstedt. Ministerit pureutuvat suorituksiin ketju kerrallaan hyökkääjät ja puolustajat erikseen.

1: Juhamatti Aaltonen – Jori Lehterä – Jonas Enlund

Ilari Isotalo: Ykkösketjun peli oli torstaina hyvää, mutta tehotonta. Vaikka avausvaihdossa omissa kolisikin nopeasti, jäi päällimmäisenä otteista hyvä kuva. Ketju kaipaa peliinsä kuitenkin tehokkuutta. Hyvätkään pyöritykset eivät lämmitä, jos verkko ei heilu. Kun rooli on iso, myös vastuu on iso.

Teemu Laakso – Teemu Eronen

Ilari Savonen: Molemmat puolustajat pelasivat isossa roolissa niin tasakentällisin kuin ylivoimalla. Ei kuitenkaan ihan kaivattua tulosta tullut. Eroselle sattui välillä pahoja virheitä ja eikä Jokeri-puolustaja onnistunut hyödyntämään avopaikkaansa. Molemmilta voi odottaa viikonloppuna paljon parempaa. Potentiaalisia tapauksia kuitenkin.

2: Tuomas Kiiskinen – Teemu Ramstedt – Antti Pihlström

Isotalo: Vuoristorataa. Kakkosella oli pelissä hyviä vaiheita, mutta myös jonkin verran heikkoja jaksoja. Illan suurin hetki oli kolmannessa erässä tullut Ramstedtin voittomaali, mikä nosti tietenkin ketjun osakkeet positiivisen puolelle.

Mikko Mäenpää – Kristian Näkyvä

Savonen: Mäenpäällä näkyi viime aikojen pelituntuman puute. Jäi pimentoon, suoritukset eivät olleet tarpeeksi teräviä ja ratkaisuissa oli vielä kehitettävää. Vierellä Näkyvä pelasi erittäin vahvan pelin. Oli oma itsensä, pelasi rohkeasti ja varmasti. Näytti sen, että pystyy pelaamaan kansainvälisellä tasolla.

3: Oskar Osala – Ville Viitaluoma – Toni Kähkönen

Isotalo: Kolmoselta nähtiin tasaista suorittamista läpi ottelun. Kauniiksi koristeluksi kelpaavat Osalan rakentamat kaksi maalia, jotka nostivat voimahyökkääjän osakkeita melkoisesti. Kaikilta aikanaan Espoon Bluesissa esiintyneiltä hyökkääjiltä siis varsin mallikas suoritus.

Ilari Melart – Sami Lepistö

Savonen: Ei huono, ei huono. +2 molemmille ja kelvollista suorittamista. Lepistöltä Leijonat voivat saada vielä paljon parempaa, mutta jo nyt peli oli varsin kelvollista. Melart toi sopivasti fyysisyyttä puolustukseen. Voisi vielä enemmän taklata, kunhan ei vaan pelaa itseään ulos tilanteista.

4: Kristian Kuusela – Miika Lahti – Tommi Huhtala

Isotalo: Nelonen pelasi, kuten nelosen kuuluukin pelata. Kuusela on kuitenkin sen luokan pelaaja, ettei miehen osaaminen pääse millään muotoa nelosessa esille. Esimerkiksi Lahti suoriutui kuitenkin erinomaisesti itselleen tutussa rouhijan roolissa.

Lasse Kukkonen – Atte Ohtamaa

Savonen: Oululaisparivaljakko hoiti oman leiviskänsä hiljaa, mutta tyylikkäästi. Ohtamaa pysyi mukana vauhdissa, eikä tehnyt virheitä. Pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta ei vielä pussia tällä kertaa. Kukkonen toi kokemusta vierellä, oma pää hoitui huolella.

MV: Ari Ahonen

Savonen: Ensimmäinen kuti upposi helposti, mutta kokosi sen jälkeen itsensä ja pelasi hyvin. Sitä ei voi kiistää. Oli voittava maalivahti. Torjui ne kudit, mitkä pitikin. Toiselle maalille ei mahtanut yhtään mitään. Luotettava, rauhallinen, varma.