NHL:n työsulku on tullut monelle NHL-pelaajalle pahaan paikkaan. Yksi heistä on TUTOssa pelaava Jesse Winchester.

Winchester kuuluukin pelaajaryhmään, jolle työsulku napsahti pahimpaan mahdolliseen paikkaan. Ilman sopimusta olevan kanukki tiedostaa sen, että viime työsulun jälkeen yli sata NHL-pelaajaa jäi kokonaan ilman sopimusta.

Tilanne huolestuttaakin. Luonteeltaan leppoisana, mutta asenteeltaan ahkerana tunnettu hyökkääjä ei jaksa kuitenkaan stressata.

– Ei auta murehtia liikoja. Tässä oma ääneni on vain pieni kohina jossain isommassa meressä. Yritän vain valmistautua niin hyvin kuin mahdollista, että minulla olisi jälleen työpaikka kun sielläkin päästään taas asiaan, Wincehester pohtii.

Hyökkääjä seuraa tilannetta kuitenkin päivittäin aktiivisesti.

– En tykkää spekuloida liikaa. Media tekee sitä joka päivä. Luen joka päivä artikkeleja kummaltakin puolelta, joten yritän saada kokonaiskuvaa käsiin.

– Olen kuitenkin pelaaja, joten toivon, että peli saadaan siirrettyä sinne, minne se kuuluukin. Jäälle.

Uusi ympäristö helpottaa pimeyden keskellä

Kiekonriisto, pari nopeaa potkua ja röyhkeä nousu maalille. Kiekko väkisin maaliin ja helpottunut tuuletus päälle.

Winchester ei ole tosiaankaan tullut höntsäilemään Mestikseen. Sen huomaa miehen jokapäiväsestä tekemisestä. Mies on päässyt jo monen Mestis-joukkueen erikoisvartiointiin.

Se ei ole kuitenkaan rymistelyä haitannut. Kahdeksassa ottelussa tilille onkin tullut jo tehot 3+6. Hyvien pisteiden lisäksi erityisesti pistää silmiin kanadalaisen työmoraali.

Mikä on kanadalaisen salaisuus pimeään Suomeen totuttelemisessa?

– Olen käynyt jonkin verran leffoissa vain saadakseni pienen annoksen amerikkalaista kulttuuria. Se on ollut lääkkeeni. Olen kyllä viihtynyt täällä pimeydessä, kanadalainen naurahtaa.

Ilari Isotalo(@IlariIsotalo), Turku

Lue haastattelun ensimmäinen osa täältä.