Lukossa alkukaudesta ilman kunnon vastuuta jäänyt Aki Kangasmäki hakee kuluvan viikon vauhtia Mestiksestä ja Vaasasta.

Sportissa lähtökohtaisesti kolme peliä vetävä isokokoinen hyökkääjä kertasi voitetun TUTO-ottelun jälkeen alun uudessa paikassa maistuneen.

– On ollut hienoa, mutta myös raskasta. Liigassa ei kuitenkaan tullut suuria minuutteja alle ja täällä on heti vastuuta melkoisesti tarjolla, Kangasmäki pohti SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Keskiviikon vierasvoitto Turusta maistui Lukko-kasvatille enemmän kuin hyvin. 4-3-lukemin päättynyt peli oli samalla hyvää PR:ää koko Mestikselle.

– Oli kyllä mielenkiintoinen peli. Haalarit piti heittää alusta alkaen päälle, oli sen verran kova peli. 60 minuuttia piti taas pelata voiton eteen.

Mestiksen vauhti noussut

Viime aikoina on puhuttu paljon Mestiksen nousseesta tasosta. Hyvävauhtinen ottelu TUTOn ja Sportin välillä tukikin tätä väitettä melkoisesti.

– Monesti sanotaan, että liiga on selkeästi parempi. En näe kuitenkaan esimerkiksi vauhdissa juurikaan eroa liigapeleihin. Toki siellä on tilannekovuus vielä eriluokkaa. Ja pelaajien pelikäsitys vielä eritasolla, Kangasmäki pohti.

Ikäisekseen jo paljon pelaamaan ehtinyt voimahyökkääjä kertasi Mestiksen nostaneen viime aikoina kiitettävästi profiilia.

– EI täälläkään enää kyllä helpolla pääsee. Kovia pelejä ja tempo tuntuu olevan kovempi ja kovempi.

Iso rooli – isot odotukset

Lukossa pelistä toiseen alle viittä minuuttia pelitililleen saanut Kangasmäki on ollut tyytyväinen roolinsa Sportin riveissä. Peliaikaa tulee tasaisesti niin erikoistilanteissa kuin viisikoinkin pelatessa.

Sen johdosta myös odotukset ovat kovat. Kun vastuuta annetaan, pitää myös tulosta tulla.

– Haluan tietenkin ratkoa otteluita. Saada itsekin onnistumisia, jotta saadaan pisteitä. Täälläkin on kuitenkin paljon tuttuja kavereita, joten ei haluta tulla tänne vain pelailemaan vähäksi aikaa ja lähteä sitten pois, Kangasmäki kertasi ja jatkoi.

– Halutaan voittaa ja auttaa siten joukkuetta myös täällä. Nyt on kolme peliä ja yhdeksän pistettä, joten se on ihan hyvä tahti jo.

Ilari Isotalo, Turku