Amur Habarovskin entinen hyökkääjä Aleksei Kosourov kertoo rajun paljastuksen suomalaisvalmentaja Hannu Jortikasta.

Kosourovin mukaan jonkun on kerrottava totuus Jortikan törkeästä käyttäytymisestä. Jortikka on saanut viime aikoina runsaasti palstatilaa venäläisessä kiekkomediassa (lue tästä).

– Palasimme preseasonin leiriltä Suomesta, menimme Pietariin bussilla. Saavuimme tulliin. Sitten jatkoimme matkaa Venäjälle ja ohitimme tienviitan, jossa luki ”Leningradin alue”. Kun Jortikka näki sen tienviitan, nosti hän kaksi sormea ​​ylös ja huusi ”F*ck off, Russia!”, Kosourov sanoo Allhockey-sivustolle.

Mitkä sormet Jortikka nosti?

– Keskisormet. Olin suoraan sanottuna shokissa. Hänelle on annettu työpaikka Venäjältä, hän saa erittäin hyvää palkkaa Venäjällä. Hänellä on jonkinlainen viha venäläisiä pelaajia, venäläisiä ihmisiä ja Venäjää kohtaan.

Kosourov pelasi Amurissa 16 KHL-peliä nollatehoilla.