Suomalaisvalmentaja Hannu Jortikan käytös ja raivoaminen on noussut otsikoihin venäläisessä kiekkomediassa.

Jortikan Amur Habarovsk hävisi torstaina Metallurg Novokuznetskille maalein 2-4 vieraskaukalossa.

Sportivnij Portal Novokuznetskin mukaan Jortikka kieltäytyi kättelemästä kahteen otteeseen kotijoukkueen valmentaja Anatoli Jemeliniä. Jortikan käytöstä ei katsottu hyvällä silmällä, kun Jemelin tarjosi kättä heti pelin jälkeen ja myöhemmin pressitilaisuudessa. Tuohtuneelle Jortikalle tämä ei sopinut.

Lehdistötilaisuudessa englantia puhunut Jortikka sekoitti lisäksi kaksi Metallurgia analysoiden vastustajan peliä Magnitogorskin kautta.

Myös pressin jälkeinen suomalaiskoutsin raivoaminen sai palstatilaa, kun Jortikka ripitti kovaäänisesti pelaajiaan ja kiroili pukuhuoneessa. Jortikan huudot kuuluivat oven läpi vastustajajoukkueen pukuhuoneeseen asti.