74 ottelua SM-liigassa torjunut Aleksis Ahlqvist on tehnyt toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen Suomi-sarjassa pelaavan Iisalmen Peli-Karhujen kanssa. Asiasta uutisoi Iisalmen Sanomat verkkosivuillaan.

26-vuotias Ahlqvist etsii parhaillaan seuraa ylemmiltä sarjatasoilta, mutta toistaiseksi hän pelaa Suomi-sarjan alkulohkoon valmistautuvassa IPK:ssa. Viime kaudella TPS:n paidassa 19 ottelua torjunu vahti on kovan tason tekijä kolmanneksi korkeimmalle sarjaportaalle.

– Tässä on molemmin puoleinen hyöty, sillä mahdollisia kontakteja ylöspäin etsivä Ahlqvist pääsee harjoittelemaan ja pelaamaan meidän kanssamme, IPK:n joukkueenjohtaja Jarmo Ylisipola kertoo.

– Me puolestaan saamme hurjasti kokemusta ja hyvän maalivahdin, joka varmasti auttaa myös nuorta maalivahtikaksikkoamme Janne Fagerlundia ja Erik Lohilahtea, mies lisää.

Tulevaisuudestaan Ahlqvist ei oikein osannut sanoa varmaksi mitään.

– Viritelmiä on, mutta ei sen enempää. Usein kun se pyörä alkaa pyörimään, niin asiat käyvät sitten nopeasti, maalivahti selvittää.

Ahlqvist on pelannut 74 SM-liigaottelua JYPissa, HIFK:ssa, HPK:ssa, KalPassa ja TPS:ssa sekä 7 Elitserien-ottelua Timråssa.