MM-kisojen finaalissa pelaavat tänään klo 20.30 alkaen Slovakia ja Venäjä. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen pohti oman Venäjä-tappion jälkeen, kuinka voitosta voittoon näissä kisoissa kulkenut ryhmä on voitettavissa.

– Meidän tapauksessa, kun ollaan parhaimmillamme,niin samanlaisia virheitä ei tule kuin eilen. Ainahan virheitä vähän tulee, mutta me tehtiin väärissä paikoissa niitä, kun huomioi ketä on vastassa, jotka yleensäkin tekee tehokkaasti maaleja, niin se kostautui, Jalonen pohti lauantaina.

Jalonen näkee, että Venäjää vastaan oman pään pitäminen on tärkeintä ja tehottumuus voi turhauttaa venäläiset.

– Pointti on se, että voittaakseen Venäjän, pitää päästää vähemmän maaleja eikä lainausmerkeissä yrittää tehdä enemmän.

– Jos mekin olismme pystyneet pysäyttämään heidän hyökkäyspeliänsä paremmin tai viivästyttämään heidän ensimmäisen maalin syntymistä, se olisi voinut vaikuttaa vähän heidän mentaliteettiin.

Slovakia on tähän mennessä pudottanut loppupeleissä Kanadan ja Tshekin. Joukkue on pelannut kurinalaisesti varsinkin omassa päädyssä, ja iskeneet tehokkaasti vastahyökkäyksin. Venäjän kaataminen on hankalaa, mutta ei mahdotonta.

– Hyvällä alivoimalla, maalivahtipelillä ja viisikkopelaamisella ei viime keväänä tullut meille yhtään omiin Venäjää vastaan.

Kai Lintinen, Hartwall Areena

(Pelaa Venäjä-Slovakia NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimilla: 1,32 – 5,80 – 6,50)