Päätöserässä Leijonat ei saanut kiinni hukatusta pelijuonesta ja Kanada juotti karvasta kalkkia 5-3-voitolla.

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä. Suomen liike ollut kuitenkaan aivan samalla tasolla kuin mainosti menneessä avauserässä. Muutaman minuutin pelin jälkeen Joonas Järvinen laukoi siniviivan tuntumasta ja Antti Pihlström ohjasi kiekon tolppaan.

Vain hetkeä myöhemmin Leijonat joutui ensimmäistä kertaa takaa-ajoasemaan tässä turnauksessa. Kanada käänsi peliä nopeasti kiekonriiston jälkeen. Corey Perry toi kiekon Suomen alueelle ja syötti Evander Kanelle, joka laukoi punapaidat 4-3-johtoon.

Seuraavat vaihdot menivät vahvasti Kanadan komennossa ja Leijonien peli oli pahassa solmussa. Vaahterapaitojen kova prässi vaikeutti suomalaisten pelinrakentelua pahemman kerran. Suomi sai oljenkorren kolmannen erän loppupuolella, kun Kanada sortui jäähyyn. Pakkopeli oli kuitenkin ponnetonta ja se kuivui kokoon.

Heti jäähyn päättymisen jälkeen Leijonien tasoitus oli todella lähellä. Pihlström kolisutteli Kanadan tolppaa uudestaan, mutta kiekko ei mennyt maaliin asti. Ottelun loppuhetkillä Suomi haki tasoitusmaalia ilman maalivahtia. Kanada iski viimeisen naulan arkkuun tyhjään maaliin Jordan Eberlen osumalla. Loppulukemat Kanadalle siis 5-3.

Torjunnat yhteensä: Lehtonen 21 – Ward 35

SuomiKiekko-sivusto seuraa livenä matsia paikan päältä Hartwall Arenalta ja raportoi ottelusta lisää.