Leijonien toinen erä Kanadaa vastaan ei sujunut aivan toivotulla tavalla, sillä vaahterapaidat tulivat tasoihin lukemiin 3-3.

Toiselle kaksikymppiselle Kanada tuli selvästi kovemmalla karvauspelillä. Leijonien hyökkäysten rakentelu ontui, kun omassa päässä ei ollyt yhtään ylimääräistä aikaa. Vaahterapaidoilla ei kuitenkaan ollut maalipaikkoja juuri lainkaan, kuten ei myöskään Suomella.

Kanada iski 1-2-kavennuksen kuin varkain ajassa 25.34. Alexandre Burrows pääsi nousemaan Suomen maalin takaa aivan vapaasti ja iski kiekon ohi Kari Lehtosen. Tilanteessa Leijonien merkkauspeli petti pahemman kerran.

Hieman vaisun erän alun pelannut Suomi kuittasi maalin heti. Leijonat pääsi ylivoimalle, kun Jeff Skinner otti hölmön hyökkäyspään jäähyn. Pakkopeli toimi jälleen, kun Anssi Salmelan ristisyöttö tavoitti Jussi Jokisen. Carolinan NHL-mies ampui suoraan syötöstä yläkulmaan ja taululle lukemat 3-1.

Erän loppupuolella Suomi joutui pitkään pyöritykseen omassa päässä, mutta säilyi takaiskutta. Tasavajaalla pelatessa Leijonat pyöritti peliä Kanadan päädyssä. Liika hyökkäysinto kostautui kiekonmenetyksen jälkeen ja Kanada karkasi ylivoimahyökkäykseen. Skinner syötti ja John Tavares tykitti punapaidat maalin päähän.

Leijonat sai vielä kertaalleen kylmää vettä niskaan. Kanada teki 3-3-tasoituksen ajassa 38.18. Suomi pelasi heikosti omassa päädyssä ja Skinner veivasi vanhanaikaisella hieman helpon oloisen maalin. Kokonaisuutena Kanada piristyi toiseen erään selvästi ja iski harvoista maalipaikoistaan kovalla prosentilla.

Torjunnat 1. ja 2. erä: Lehtonen 12 – Ward 24

SuomiKiekko-sivusto seuraa livenä tilannetta ja raportoi ottelusta.

Lue lisää kilpailusta ja osallistumisohjeet täältä!