Leijona-hyökkääjä Mikael Granlund vastaa SuomiKiekko-sivuston haastattelussa muun muassa väitteeseen, jonka mukaan hyökkääjä olisi poltettu loppuun kauden aikana. Nuorukainen ei jaa näkemystä, mutta myöntää, ettei kevätkausi sujunut aivan suunnitelmien mukaan.

Kevätkaudelta pelissäsi oli nähtävissä harmaampi jakso. Mikä tässä on ollut taustalla?

Talven mittaan en ollut parhaimmillani. Joskus pitkän kauden aikana tulee sitä, ettei ole aina tuoreimmillaan. Jossain vaiheessa talvea homma lähti sitten taas kulkemaan, mutta sitten tuli sairastelua, joka söi energiaa.

Pudotuspeleissä olin aika huono, eikä kukaan varmasti joukkueesta voi olla tyytyväinen, kun lähdettiin niin aikaisin lauluun.

Kauden mittaan on puhuttu siitä, että sinut poltettiin loppuun – oli niin paljon edustustehtäviä ja niin paljon pelejä ja kaikkea muuta. Miten kommentoisit tätä väitettä?

Eihän kukaan oikein edes tiedä tuosta asiasta. Eihän minulla ole mitään edustustehtäviä sen enempää ole ollut – kaksi tai kolme keikkaa koko kauden aikana. Eihän kukaan voi sanoa, että siinä on liikaa mitään. Eihän se siitä ole kiinni.

Ja liikaa pelejä… Kanadassa pelataan jo 10-vuotiaana enemmän pelejä – nuo ovat vain tekosyitä.

Pelasit myös nuorten MM-kisat kauden aikana. Tämänkin asialla ympäri draamaa riitti. Kuinka motivoitunut olit itse lähtemään noihin kisoihin?

Totta kai halusin sinne lähteä. Jos vaan kynnelle kykenee, niin ainahan sitä haluaa mennä. Ne ovat mahtavat kisat.

Lähdet ensi vuonna NHL:ään. Onko sinulla jotain erityispainotuksia kesän harjoittelussa? Aikaisempina vuosina olet puhunut paljon esimerkiksi luistelusta ja laukaisutaidosta.

Ne on niitä samoja teemoja, joita on ollut aikaisemminkin. Mutta pelataan nyt nämä kisat ensin.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö