SaiPa on hankkinut takalinjoilleen loppukauden kattavalla sopimuksella puolustaja Antti Bruunin, kertoo seuran tiedote.

32-vuotias Bruun on SaPKon kasvatti, joka on pelannut SM-liigaa Ilveksessä, SaiPassa ja Lukossa yhteensä 406 ottelua tehopistein 30+83=113. Lisäksi hän on pelannut Elitserienissä, Allsvenskanissa, Slovakian pääsarjassa sekä kuluvalla kaudella Italiassa. Siellä hän edusti Bolzanoa 22 ottelussa keräten tehopisteet 1+5=6.

Viime kaudella Bruun edusti Tampereen Ilvestä 43 ottelussa, joissa tehopistesaldo kasvoi mukavasti lukemilla 7+12=19. SaiPan ja Bruunin välinen sopimus pitää sisällään option ensi kaudesta. Bruunin mukaan siirron suurimpina syinä olivat henkilökohtaiset syyt sekä Lappeenrannassa odottava tuttu valmennus.

– Päällimmäisenä siirrossa olivat perhesyyt, minkä takia halusin palata Suomeen. Alkukausi Italiassa oli melkoista taistelua kaikkien asioiden kanssa. Asiat eivät lähteneet rullaamaan kentällä, eikä kentän ulkopuolella. Ratkaisu oli helppo tehdä.

– Tunnen Ari-Pekka Selinin entuudestaan ja halusin sellaiseen paikkaan, missä ei tarvitse opetella kaikkea alusta uudestaan. Tiedän mitä on tulossa ja pelaaminen on helppo aloittaa, Bruun kertoo.

Bruun on edustuskelpoinen ensimmäisen kerran ensi tiistaina, jolloin SaiPa kohtaa Helsingissä HIFK:n.

Lisäksi SaiPa on solminut 1+1 vuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Markku Flinckin kanssa. Flinck on pelannut tällä kaudella SaiPassa 40 ottelua tehopistein 4+5=9.