Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen ja Porin Ässien nuori hyökkääjätähti Joel Armia matkusti Pikkuleijonien mukana sunnuntaina Kanadaan osallistuakseen nuorten MM-turnaukseen. Armia kertoo SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa eritoten ennakkotunnelmia ennen suurta koitosta.

Joel Armia, mitkä ovat tunnelmat juuri ennen Kanadaan lähtöä?

Tosi hyvät fiilikset on kun pääsee taas isompiin ympyröihin pelaamaan hokia. Kyllä tällaiset isot turnaukset ja kovat pelit sytyttävät ainakin meikäläisen, ja se on se juttu miksi tätäkin hommaa tekee.

Mitkä ovat Suomen joukkueen vahvuudet?

Meillä on tosi taitavaa porukkaa ja kaikki tekevät töitä sen eteen, että joukkue voittaa. Mielestäni meillä on kokonaisuudessa tosi hyvä nippu kasassa.

Minkälainen valmentaja on Raimo Helminen?

Hän on hyvä valmentaja. Kaikki pelaajat kunnioittavat Raipea. Hänellä on hyvä pelaajaura takana, ja hän pystyy antamaan hyviä neuvoja pelaajille.

Raipe ei varmaan ole kaikista äänekkäin valmentaja?

No, aika lähellä on kyllä on [virnistää].

Alkukausi Ässissä oli tahmea odotuksiin nähden. Olivatko odotukset mielestäsi liian korkealla viime kauden jälkeen?

Kai ne olivat vähän yliampuvia, mutta nyt on mennyt hyvin viime aikoina. Pelit on lähtenyt sujumaan paremmin, kun olen keskittynyt työntekoon; yrittänyt liikuttaa jalkaa enemmän jäällä ja tehdä töitä joukkueen eteen.

Tuliko valmennusjohdolta minkäänlaista kommenttia heikomman jakson aikana?

Viesti oli, että pitää yrittää keskittyä omaan tekemiseensä ja pysyä positiivisena. Nauttia joka pelistä ja hetkestä. Rauhallisesti valmentajat suhtautuivat tilanteeseen, ei siinä sen ihmeempää.

Kuinka olet seurannut vierestä alkukauden maalikuninkaan Tomas Zaborskyn otteita?

Tietenkin tulee seurattu tarkemmin tällaisia hyviä pelaajia. Kyllä hänen vahvuutena varmaan on, että menee suoraviivaisesti maalille ja yrittää ampua koko ajan.

Onko maalintekotaito myös sinun ykkösaseesi?

Uskon, että se on vahvuuteni; sitä haluan tehdä. Pitää mennä suoraviivaisesti maalille ja saada paljon vetoja aikaan. En ole nuorten mm-kisoihin asettanut mitään maali- tai pistetavoitteita. Yritetään joukkueena menestyä, sehän tässä on tärkeintä. Ei kukaan yksittäinen pelaaja voi pelejä ratkaista, vaan joukkueena voitetaan ja hävitään.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu isäntämaa Kanada. Onko tähän jo mietitty erilaisia taktiikoita?

Ei ole sitä painotettu mitenkään vielä. Kai se sitten siinä vähän ennen peliä tulee selville, mitkä niiden vahvuudet ja heikkoudet ovat ja kuinka ne pelaa.

Haastattelu: Kai Lintinen