Erikoishaastattelu: Jokereiden tulokashyökkääjä Teuvo Teräväinen


Jokerien tulokashyökkääjä Teuvo Teräväinen on syksyn mittaa ottanut paikan pelaavassa kokoonpanossa. Teräväinen antoi hiljattain haastattelun SuomiKiekko.com-sivustolle.

Miltä on liigavauhti tuntunut?

Ihan hyvältä tuntuu. Olen päässyt jonkun verran pelaamaan, mutta en tiedä olenko vielä ”paikkaa ottanut”, se on tietenkin tavoitteena. Ihan hyvin on mennyt ja jatketaan samalla tavalla.

Mitkä ovat vahvuutesi pelaajana? Entä heikkoudet?

Vahvuudet menee hyökkäyspään pelaamiseen – kiekolliset taidot, syöttäminen, peliäly ja luistelu tuntuu myös hyvältä. Voimaa pitäisi saada enemmän ja tehoa kamppailuun. Puolustuspeliin yleisesti pitäisi keskittyä myös enemmän.

Olen tyytyväinen, kun sain loukkaantumisten vuoksi mahdollisuuden liigajoukkueessa. Pääsin hyvin sisään siihen, ja pelit ovat menneet hyvin. Pitää tehdä paljon duunia, että pääsee jatkossakin pelaamaan.

Olit marraskuussa pikkuleijonien turnauksessa Vaasassa. Miltä vauhti siellä tuntui?

Vauhti on aika kova. Pelasin vain yhden pelin siellä kun oli vähän vaivaa. Ruotsi oli kova jengi kyllä, kova luistelee ja kova tempo pelissä muutenkin.

Uskotko, että paikka joulukuun alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin irtoaa?

En tiedä riittääkö, mutta toivotaan parasta. Tavoitteet on siellä kuitenkin. Olen vielä pari vuotta alle 20-v-kisojen ikäluokkaa, joten sillä tavalla ei ole kiire vielä, mutta totta kai sinne haluaa.

//
Millaisissa ketjukoostumuksissa olet viime aikoina pelannut?

Aika paljon Riku Hahlin ja Jani Ridan kanssa, mutta viime pelin Ilari Filppulan ja Nichlas Hardtin kanssa. Helpottaa, kun on kokeneita kavereita vierellä. He auttaa vähän jos tulee pieniä virheitä ja paikkailee muutenkin taustalla. Ei ole sinänsä väliä kuka vierellä pelaa.

Kuka on Jokerien pukukopin äänekkäin pelaaja? Saavatko tulokkaat ”erikoiskohtelua” kokeneempien taholta?

Menee varmaan kokeneempaan osastoon, kuka eniten pitää ääntä kopissa. En halua tässä nimetä tarkemmin ketään. Onneksi ei tulokkaille mitään pahempaa jekkua ole tehty, mutta pientä juttua kuitenkin. Sehän kuuluu asiaan. Olen päässyt hyvin mukaan porukkaan, ja tulen toimeen kaikkien kanssa.

Ilari Filppula kävi naljailemassa, että voisit laittaa paikoista paremmin kiekot verkkoon. Mikä on totuus?

Enemmän menee niin päin, että Filppula ei tee minun syötöstä maaleja [naurahtaa]. No, se on vähän molemmin puoleista, mutta sanoisin, että Filppulakin voisi laittaa kiekkoa useammin pussiin. Syötöt ovat hyviä, mutta viimeistelyssä on molemmilla parannettavaa.

Haastattelu: Kai Lintinen