Tappara toipui tiistain nöyryyttävästä rökäletappiosta Jokereille ja onnistui voittamaan torstain kotiottelussaan Hakametsässä HPK:n 4-3. Tappara oli kahdessa ensimmäisessä erässä parempi joukkue, mutta HPK sai kolme onnekasta pomppumaalia, joiden avulla pysyi ottelussa mukana. Päätöserää HPK hallitsi, mutta kiekko ei enää pomppinut, eikä HPK:n hyökkäys kyennyt värkkäämään tasoitusta.

Antti Erkinjuntti maalasi Tapparan 1-0 -johtoon joukkueen pelatessa kahden miehen ylivoimaa. Tuukka Mäkelä tasoitti onnekkaasta pomppukiekosta 1-1:een, mutta Tuomas Vänttinen vei sen jälkeen Tapparan jälleen johtoon.

Toisessa erässä Tapparan superjunnu Aleksander Barkov jr maalasi joukkueensa 3-1 -johtoon ja Jan-Mikael Juutilaisen kavennusmaalin jälkeen Tuomas Vänttinen teki kirvesrinnoille neljännen maalin. Niko Nieminen kavensi vielä 4-3:een.

Kolmannessa erässä sankariksi nousi Tapparan maalivahti Jani Nieminen. Hän otti monta hienoa koppia ja pelasti joukkueelleen voiton.

Voittomaalin värkännyt Vänttinen sai kolme IS-tähteä. Kaksi tähteä sai Kari Sihvonen ja yhden tähden Jerry Ahtola.

Tappara – HPK 4-3 (2-1,2-2,0-0)

3.19 1-0 Antti Erkinjuntti (Jussi Makkonen, Jukka Peltola) yv
5.09 1-1 Tuukka Mäkelä (Arsi Piispanen)
12.51 2-1 Tuomas Vänttinen (Otto Räty, Tomi Pekkala)
28.05 3-1 Aleksandr Barkov (Jerry Ahtola, Miikka Männikkö)
34.08 3-2 Jan-Mikael Juutilainen (Kari Sihvonen, Alex Leavitt)
34.50 4-2 Tuomas Vänttinen
37.24 4-3 Niko Nieminen (Kari Sihvonen, Alex Leavitt)