Turun Palloseura haki makoisan pistenpotin länsirannikon kamppailussa perjantaina, kun Rauman Lukko kaatui Äijänsuolla maalein 5-3. TPS:n sankari oli tehot 2+2 takonut Tomas Plihal. TPS ja Lukko jatkavat sarjan keskikastissa.

Lukko otti alussa johtoaseman, kun jo minuutin pelin jälkeen Lauri Tukonen onnistui maalinteossa. Sen jälkeen alkoi TPS:n ja Plihalin show. Ensin mies alusti Tomas Mojzisin osuman ja sen jälkeen Johannes Lehto vei turkulaiset johtoon. Avauserän loppuun Plihal taiteili vielä itse alivoimalla 3-1-johtolukemat.

Kun Michal Birner vei toisessa erässä TPS:n Plihalin esityöstä jo kolmen maalin karkumatkalle, alkoi raumalaisten selkäranka taipua. Tukonen herättäli kuitenkin vielä toiveita 2-4-kavennuksella, mutta Plihalin toinen maali ajassa 32.06 oli lopun alkua.

Björn Melin kavensi loppulukemiksi 3-5 päätöserässä. Lukon Perttu Lindgren merkkautti tehot 0+3.

Lukko – TPS 3-5(1-3, 1-2, 1-0)

01.04 1-0 Lauri Tukonen (Perttu Lindgren, Harri Tikkanen)
04.09 1-1 Tomas Mojzis (Tomas Plihal)
19.23 1-2 Johannes Lehto (Tuomas Suominen)
19.44 1-3 Tomas Plihal (Michal Birner, Veli-Matti Vittasmäki) AV
23.09 1-4 Michal Birner (Tomas Plihal) AV
29.28 2-4 Lauri Tukonen (Teemu Aalto, Perttu Lindgren) YV
32.06 2-5 Tomas Plihal (Jakub Cerny, Michal Birner)