KHL-liigan AK Bars Kazania edustava Jarkko Immonen myöntää ennen Karjala-turnauksen torstain avausottelua Venäjää vastaan, ettei ole juurikaan tutustunut vastustajan nimilistaan. SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa Immonen kertoo myös, ettei vielä tarkkaan tiedä, tuovatko kotiturnaukset paineita vai toimivatko ne voimavarana pelaajille.

Millainen on fiilis viime kevään MM-kullan jälkeen pukea taas leijonapaita päälle?

Hieno fiilis on taas tänne tulla pelaamaan, ja totta kai viime keväältä on hienot muistot. Ei mulla ole kuin hyviä muistoja maajoukkueesta muutenkaan. Kyllä nämä on hienoja pelejä ollut aina.

Olette kotiyleisön edessä nyt Karjala-turnauksessa ja keväällä MM-kisoissa. Tuoko se paineita vai toimiiko voimavarana?

//

Sitä on vähän vaikea sanoa. Totta kai on enemmän kaikkea muuta pelin ulkopuolisia juttuja – on enemmän esillä sekä on kaikkea toimintaa ja muuta. Pitää vain osata kääntää se positiiviseksi asiaksi. Kisoissa on hieno tuki taustalla ja koko ajan on yleisö mukana.

Pelaat nimellisessä ykköskentällisessä. Onko itselläsi suuret odotukset, että peli lähtee heti kulkemaan?

Kyllä me ehkä enemmänkin lähdetään sellaista hyvää peliä pelaamaan. Täällä pitäisi sitä ylivoimaakin tulla ja sitä kautta maaleja odotetaan meidän kentältä. Mutta ei niistä paineita pidä ottaa, vaan positiivisesti ajatella, kun saa luottoa. Se pitää käyttää hyväkseen ja osoittaa ansaitsevansa sen (peliajan) ja uskoa että saadaan homma toimimaan.

Minkälaista Venäjää odotat vastaan avauspelissä?

Venäjän joukkueessa on ainakin neljä tai viisi miestä samasta joukkueesta. En ole kauheasti katsonut muuten Venäjän joukkuetta enkä tiedä sen enempää, mutta ehkä vähän toisentyyppinen, vähän enemmän eteenpäin, ei niin paljon kääntelyä takaisin ja haeta lenkkejä. Mutta tietenkin siellä on se henkilökohtainen taito ja semmoinen haastamispelaaminen on vahvaa. 1-vs-1-pelaamisessa pitää aina olla huolellinen heitä vastaan.

Haastattelu: Kai Lintinen

//