Karjala-turnauksen joukkueensa julkistanut Jukka Jalonen ilmoitti tiistaina, että ensi kevään MM-kisojen mahdollisten NHL-vahvistusten spekulointi on tässä vaiheessa kautta aivan liian aikaista. Jalonen myös toppuutteli puheita ”ikuisyyskysymyksestä” pelaako Teemu Selänne kotikisoissa.

– Teemun kanssa ei ole juteltu. Antaa hänen pelata kautensa NHL:ssä kaikessa rauhassa, Jalonen ilmoitti.

Vain Olli Jokinen on tehnyt selväksi, ettei pelaa enää maajoukkueessa, mutta muiden NHL-pelaajien suhteen tilanne on avoin.

– NHL-pelaajia koskeva prosessi ei mene niin, että kysytäänkö kesällä, tuleeko pelaaja MM-kisoihin. Kauden aikana tarkkaillaan tilannetta ja kysytään sitten kauden lopusssa, haluaako pelaaja tulla MM-kisoihin, jos hän on silloin meidän listalla, Jalonen painotti.

Viime vuosina useampi suomalainen NHL-kiekkoilija on jättänyt MM-kisat väliin, vaikka kisamatkalle olisi seuran puolesta ollut mahdollisuuksia. Kotikisojen suhteen tilanne on kuitenkin toinen.

– Selvästi on havaittavissa, että kotikisat kiinnostaa NHL-pelaajia. Tietysti NHL on meille tärkeä asia, koska siellä on meidän parhaat pelaajat. Mutta viime kevään perusteella moni varmaan uskoo, että voidaan menestyä, vaikka joukkueessa olisi vähemmänkin NHL-pelaajia, Jalonen kertoi.