SuomiKiekko-sivuston haastattelussa on tällä kertaa Ilveksen tähtihyökkääjä Jesse Niinimäki. Mies on tällä hetkellä sairastuvalla polvivamman vuoksi. Haastattelussa Niinimäki myös ruotii Ilveksen surkeaa alkukautta.

Ihan alkuun on udeltava, mikä polvesi tilanne on tällä hetkellä. Ilves on tiedottanut, että kyseessä on sivusidevamma. Mitä muuta voit kertoa?

Siinä on nimen omaan sivusidevamma. Mitään päivämääriä toipuisen suhteen en osaa sanoa. En tiedä aikataulusta. Sitä katsotaan myöhemmin.

Teillä vaihtui valmentaja sanalla sanoen surkeiden esitysten jälkeen. Uskotko, että Hiitelä saa nostettua Ilveksen kurssin?

Pakko se on saada homma käyntiin. Voittoja on vain otettava. Hommia tehdään niin paljon kuin pystytään ja ehditään.

Onko ne lukot nyt siellä henkisellä puolella?

Kyllä mä uskon niin. Ei kai kukaan kesästä niin pahasti ole tasoaan menettänyt fyysisellä puolella. Kyllä ne lukot on siellä henkisellä puolella. Joka jätkästä täytyy saada enemmän irti.

Jos katsotaan ennen maajoukkuetaukoa pelattuja otteluita, niin ainakin näytti siltä, että oikeita elementtejä alkaa löytymään?

Kyllä viime aikoina on pelattu ihan hyviä pelejä, mutta pisteisiin asti ei ole monesti riittänyt. Maalinteko on ollut hankalaa.

Maalinteko on ollut tuskaista. Itselläsi (tehot 0+10) tämä tuska oli ennen loukkaantumista jo aika suuri. Kuinka iso gorilla niskassa hengittää?

Tietysti se on aika iso. Tottakai minun tehtävänäni on maaleja tehdä. Liikaa ei voi kuitenkaan puristaa. Paikkoja on kuitenkin ollut, se on positiivista sinänsä. Seuraavaksi täytyy laittaa niitä paikoista sisään.

Maajoukkuetauko tuli varmasti Ilvekselle hyvään saumaan, että asioita voidaan pohtia rauhassa uudestaa? Mitä tauon aikana voi tehdä?

Kun pelataan paljon, niin aikaa ei jää harjoitteluun juurikaan. Tauot on nimenomaan hyvä paikka harjoitella peliasioita ja hakea juttuja uomiinsa. Voi myös kokeilla uusia kuvioita. Kyllä tauko tuli meille hyvään paikkaan. Myös yksilötasolla saa pari päivää vapaata. Se on myös tärkeää.

Miten vertaat uutta päävalmentajaa Hiitelää erotettuun Juha Pajuojaan? Onko pelitavoissa isoa eroa?

Itse on vielä hieman vaikea sanoa, kun olen ollut sairastuvalla. En ole vielä joukkueen kanssa ollut jäällä. En usko, että se nyt on valmentajasta kiinni. Pelaajista täytyy vaan saada enemmän irti. Jostain se taso on kaivettava esiin.

Pelin täytyy varmasti lähteä käyntiin paremmin heti marraskuun tauon jälkeen, sillä eroa ei ainakaan lisää saa syntyä pudotuspeliviivaan vai mitä?

Ei pelejä voi enää hävitä, eikä määräänsä enempää voi antaa etumatkaa muille. Pitää vaan pelata hyvin ja maltilla. Voitot ja pisteet loppupeleissä ratkaisee.

Nyt kun Ilveksessä takkuaa, niin ketkä pelaajat varsinkin ottavat herättelijän roolia. Ketkä ovat ns. kunnon koppipelaajia?

Marjamäen Masi on kova tsemppari ja paljon äänessä. Myös Järventien Mara tekee paljon sen tyyppistä hommaa. Toki paljon on muitakin.

Kuka sitten on Ilveksen pukukopin DJ?

Meillä ei ole yhtä dj:tä. Se vaihtelee paljon. Kaikki saa tuoda omaa musiikkia koppiin.