Julkaisimme eilen Espoon Bluesin hyökkääjä Camilo Miettisen kaksiosaisen erikoishaastattelun ensimmäisessä jakson. Nyt vuorossa on toinen osa, jossa hyökkääjä pohtii muun muassa tavoitteitaan Leijona-paidan suhteen.

Miten Bluesin vire saadaan säilymään keväälle ja playoff-peleihin?

Pyritään siihen, että ei tulisi heikompia jaksoja, mutta ei tässä kukaan mikään robotti ole. Pyritään kuitenkin päivä päivältä parantamaan peliä. Nyt täytyy muistaa, että meillä on tappio alla, ja täytyy hinata itsemme taas sinne voittojen tielle.

Mikä joukkue tai pelaaja on sinulle henkilökohtaisesti hankalin vastustaja SM-liigassa?

Ei minulla ole mitään henkilökohtaista pahinta vastustajaa. Joku tuollainen joukkue kuten KalPa, joka tykkää hallita kiekkoa, on hankala vastustaja. Itse kun olen pelaaja, joka haluaa hirveästi saada kiekkoa.

Välillä tulee sellaisia, ei nyt turhautumisia, mutta ainakin jonkinlainen tuskastuminen, kun vastustaja pitää niin paljon kiekkoa ja heidän peli on hallitsevaa. Silloin voi tulla sellainen ”hohhoijaa”-fiilis, mutta siinä täytyy vain pysyä terävänä, niin sieltä niitä onnistumisiakin tulee sitten.

Onko valmennuksessa tapahtunut muutoksia viime kaudesta, kun Lauri Marjamäki nousi ykköseksi?

Ei mitään isompaa, mutta yksilövalmennusta on lisätty. Valmennusjohdosta Mikko (Saarinen) ja Hire (Timo Hirvonen) kiinnittävät huomiota yksilöihin, ja yrittävät enemmän yksilöllisesti kehittää pelaajia.

Miten yksilökeskeinen valmentaminen on toiminut omalla kohdallasi?

Joitain pelejä tuli katseltua yhdessä valmentajien kanssa, minkä ansiosta sitä alkaa vähän kiinnittämään huomiota eri tavalla asioihin. Oma peli oli alkukaudesta vähän hukassa, mutta sen jälkeen on parantunut, kun on katsottu tarkemmin mitä siellä tekee.

Onko tavoitteita maajoukkueen suhteen?

En ole hirveästi jaksanut ikinä stressata näiden asioiden kanssa. Tietenkin se on jokaisen SM-liigapelaajan unelma päästä pelaamaan joku maaottelu – töitä pitää tehdä vielä. Mutta nyt pelataan Bluesissa illasta toiseen, ja sitä kautta voi sitten poikia jotain.

Haastattelu: Kai Lintinen