Espoon Bluesin hyökkääjä Camilo Miettinen pohtii SuomiKiekko.com-sivuston kaksiosaisen erikoishaastattelun ensimmäisessä jaksossa muun muassa omaa ja joukkueensa mainiota syysvirettä sekä kertoo espoolaisjoukkueen uudesta pelaajasta, Dale Clarkesta.

Camilo Miettinen, Blues on pelannut vahvasti loppusyksyn. Mistä on oma hyvä vireesi löytynyt?

Se on joukkueen pärjäämisestä kiinni. On tullut voittoja, niin se nostaa myös yksilöitä esiin. En sanoisi, että olen mitenkään loistanut. On ollut kiva pelata samassa kentässä nyt, ja sitä kautta on oppinut tuntemaan pelikaverit, ja on löytynyt hyvä yhteinen sävel.

Mistä tekijöistä on syntynyt Bluesin hyvä vire?

Päivittäisestä tekemisestä se on kiinni – arki ratkaisee, ja Pete (maalivahti Koivisto) on ollut hyvä viimeisenä lukkona. Lisäksi esimerkiksi Talajan Roope on tehnyt pirun tärkeitä maaleja. Siitä se lähtee, että jokainen on osa yhtä isoa joukkuetta.

Se on jokaisen yksilön vastuulla miten tulet peliin. Tuossa tuli 7 voittoa putkeen; kun mennään voitosta voittoon, niin se vapauttaa tunnelmaa, mutta toisaalta täytyy pitää naru kireällä, että ei mene liian hauskanpidoksi. Äkkiä, jos rupeaa liikaa leijumaan, niin huomaa että alkaa tulla turpaa peleissä.

Mitä asioita omassa pelissäsi pitää mielestäsi kehittää?


//

Varmaan puolustuspelaaminen on semmoinen, missä pitäisi olla enemmän malttia. Välillä tuntuu, että alan tekemään muiden hommia. Tätä asiaa olen yrittänyt katsella ja analysoida miten sen saisi helpommaksi. Pikkuisen se vaatii töitä, mutta ollaan menossa oikeaan suuntaan, sanotaan näin.

Mihin olet tyytyväinen omassa pelissäsi?

Hyökkäysalueella pelaamiseen, mikä on muutenkin ollut vahvuuteni. Kun saa häärätä kiekon kanssa siellä, niin saan joskus jotain vähän aikaankin. Sitä yrittää luoda vaarallisia tilanteita aikaan kiekonnousuilla, ja on saatu ketjun kanssa hiottua sellaista juonikkuutta.

Alkukauden ketjukaverisi Petri Lammassaari loukkaantui marraskuun alussa, ja on useita kuukausia sivussa. Miten pelaamissasi ketjuissa peli on mielestäsi toiminut?

Tällaiset loukkaantumiset ovat erittäin ikäviä, vaikka itse ei sitä henkilökohtaisesti tiedä, kun ei ole mitään pahoja loukkaantumisia tullut. Lammassaaren loukkaantuminen oli aika myrkkyä, mutta ihan hyvin siinä on muutkin äijät pelannut. Yleisesti on hyvä, että ei ole liikaa ylimääräisiä äijiä. On järkevät kentät. Joku sanoi, että on ongelma, kun ei ole kilpailua. Mutta niin kauan kun menee hyvin niin ei tarvitsekaan olla.

Kuinka Ville Lajusen tilalle tullut Dale Clarke istuu joukkueeseenne?

Aika samantyylisiä pelaajia ovat kuitenkin, vaikka eihän tässä kenellekään periaatteessa korvaajaa voi saada. Clarke on pirun hyvä luistelemaan ja hyvä vahvistus ylivoimaan. Tietysti sääli, kun kaveri (Lajunen) lähti, mutta tosi hieno juttu sinänsä. Nämä on sellaisia tilanteita ilman muuta, mihin pitää tarttua. Se on hieno nähdä, että kaveri pääsee eteenpäin uralla, kun senkin kanssa jo melkein kymmenen vuotta tunnettu.

Julkaisemme Camilo Miettisen erikoishaastattelun toisen osan keskiviikkona. Tuolloin hyökkääjä kertoo muun muassa tavoitteistaan Leijona-paidan suhteen.

Haastattelu: Kai Lintinen