Sean Bergenheimin edustama Florida Panthers kukisti torstaina Winnipeg Jetsin vieraissa 5-2 ja nousi oudolle paikalle eli Kaakkoisen divisioonan kärkeen. Florida on jäänyt kahdella viime kaudella divisioonansa jumboksi eikä ole sijoittunut kolmatta tilaa paremmin sen jälkeen, kun seura oli viimeksi pudotuspeleissä keväällä 2000.

Voitto oli Floridalle toinen peräkkäinen eikä joukkue ole hävinnyt viimeisessä kuudessa ottelussa kertaakaan varsinaisella peliajalla. Panthers on pelannut hyvin varsinkin vieraissa, missä joukkue on voittanut kolmesti peräkkäin ja peräti kuusi kertaa syksyn yhdeksässä kamppailussa.

Koko alkukauden vahvasti pelannut Floridan ykkösketju toimi Winnipeg-voiton arkkitehtina. Kolmikko Kris Versteeg (3+1)-Stephen Weiss (0+1)-Tomas Fleischmann (0+2) keräsi yhteensä seitsemän tehopistettä.

Ilman pistemerkintöjä jäänyt Bergenheim sai jääaikaa hieman yli 14 minuuttia. Hän luisteli suurimman osan illasta Shawn Matthiasin ja Matt Bradleyn rinnalla.

Floridalla on edessään kovat haasteet. Panthers isännöi sunnuntaina Philadelphiaa ja matkustaa tiistaina hurjavireisen Dallasin vieraaksi.

Neljännen peräkkäisen tappion kärsinyt Winnipeg palasi kotiin seitsemän ottelun pituiselta vieraskiertueelta. Jets lähtee saman tien reissun päälle, kun joukkue vierailee lauantaina NHL-jumbo Columbuksen hallissa.

WINNIPEG – FLORIDA 2-5 (0-2,0-2,2-1)
Sean Bergenheim, Florida 0+0, -1, 0, 0, 14:59

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.