Ville Leinon edustama Buffalo Sabres aloitti NHL-kautensa riemukkaasti perjantai-iltana, kun joukkue peittosi Helsingin Hartwall-areenalla Anaheim Ducksin maalein 4-1.

Buffalon suurin sankari oli itävaltalaishyökkääjä Thomas Vanek tehoin 2+1. Myös Sabres-vahti Ryan Miller oli loistovireessä. Ducksin suomalaiset Teemu Selänne ja Saku Koivu jäivät ilman tehomerkintöjä. Koivu kulutti jäähypenkkiä kahden rangaistuksen verran.

Sabres karkasi jo avauserässä kahden maalin johtoon. Ensin Vanek iski reboundista ylivoimalla 1-0 ja seuraavaksi oli Leinon vuoro räjäyttää Areena huutoon. Leino sai namupassin Luke Adamilta maalin eteen, eikä suomalainen epäröinyt. Leino otti kiekon haltuun luistimella ja paukautti kumilaatan häkkiin ajassa 8.30.

Ratkaisu toisessa erässä

Toisen erän alkuun Anaheim tuli vahvasti. Varsinkin ketju Selänne-Koivu-Jason Blake loi tilanteita. Yritys palkittiin toisen erän neljännellä minuutilla, kun puolustaja Nate Guenin survaisi viivasta lukemiksi 2-1. Ducksin ilo loppui kuitenkin lyhyeen, kun kakkoserässä Buffalo iski vielä kahdesti.

Jason Pominvillen 3-1-osumassa Ducks-vahti Jonas Hiller ei ollut hereillä. Pominvillen kääntölaukaus yllätti sveitsiläismaalivahdin liian helposti. Pominvillen osuman jälkeen Anaheimilla oli jälleen paikkoja, mutta jälleen iski Buffalo. Vanek ronkki ylivoimalla illan toisen maalinsa aivan Hillerin nenän edestä.

Päätöserässä osumia ei syntynyt, vaikka Anaheim pääsi kahdesti yrittämään ylivoimalla. Joukkue pelasi muun muassa 44 sekuntia kahden miehen ylivoimalla, mutta laukaukset olivat luokattomia. Runsaslukuinen yleisö keskittyikin kolmannessa erässä lähinnä aaltojen tekemiseen.

//