Ilves pysyy sitkeästi SM-liigan jumbona hävittyään perjantain paikallisottelussa Tapparalle 2-3. Ilves oli johtanut toisen erän jälkeen 2-0, mutta Tapparan vahva kolmas erä sekä Sami Venäläisen jatkoaikamaali toivat kirvesrinnoille kaksi pistettä.

Ilveksen avausmaali syntyi ensimmäisen erän puolivälissä, kun Toni Rajala hassutti ylivoimaosumallaan Tappara-vahti Jani Niemisen. Rajalan maalin syöttäjä Ville Koistinen lämäsi itse toisen maalin toisen erän alussa.

Kolmannessa erässä Tappara sai otetta ja Jussi Makkosen kavennusmaalin jälkeen superjunnu Aleksander Barkov jr tasoitti 2-2:een. Hän päätti ylivoimalla lämätä heti ylitettyään siniviivan ja laukaus meni yläputken kautta sisään.

Jatkoajalla Ilves oli hermostunut. Tappara pääsi nopeaan hyökkäykseen, jossa Joey Tenute syötti Sami Venäläiselle maalipaikkaan. Venäläinen ei erehtynyt.

Kolme IS-tähteä sai Venäläinen, kaksi tähteä Koistinen ja yhden tähden Barkov.

Ilves – Tappara 2-3 ja (1-0,1-0,0-2,0-1)

10.09 1-0 Toni Rajala (Jesse Niinimäki, Ville Koistinen) yv
21.25 2-0 Ville Koistinen (Mark Lee)
43.29 2-1 Jussi Makkonen (Miikka Männikkö)
50.34 2-2 Aleksander Barkov (Joonas Liimatainen, Jerry Ahtola) yv
62.11 2-3 Sami Venäläinen (Joey Tenute) sr

Maalivahdit
Ilves: Sami Aittokallio 6+11+13+1=31
Tappara: Jani Nieminen 13+10+6+0=29

Yleisöä 7600