Saimaan Pallon Anssi Löfman siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon Richard Lintnerin kovasta laukauksesta ensimmäisen erän puolessa välissä kun Lukon Teemu Nurmi istui jäähyaitiossa kaksiminuuttista kiinnipitämisestä. Muutama minuutti myöhemmin Tomi Leivo latoi kiekon pömpeliin toistamiseen kotijoukkueelle mutta raumalaisetkin alkoivat erän lopulla päästä hieman peliin mukaan.

Rapiat viisitoistaminuuttia oli pelattu ja ”ikiraumalainen” Otto Honkaheimo kavensi erätauolle tilanteeksi 2-1, kun kotijoukkueen Ville Koho oli ottanut jäähyn koukkaamisesta. Saipa vei kumminkin erää miten tahtoi ja vieraiden puolapuiden välissä taituroinut Simon Nielsen ehätti kiekon tielle peräti 18 kertaa.

Toinen erä mentiinkin sitten hyvinkin tasapäin Lukon kumminkin luodessa vaarallisimmat tilanteet ja painostaessa enemmän. Kotijoukkueen Jere Myllymäki kampitti kohtalokkaasti vierasjoukkueen pelaajaa toisen erän puolessa välissä sillä ranskalainen Charles Bertrand sai jäähyn aikana pistettyä lätyn kotijoukkueen pömpeliin ja tilanteen tasoihin lukemiin 2-2.

Erän loppupuolella SaiPan Löfman pamautti komealla lämärillä pelivälineen ohi raumalaisten veräjänvartijan Nielsenin.

Kolmas erä olikin sitten lappeenrantalaisten näytöstä. Erän alkupuolella kotijoukkueen latvialaisvahvistus Roberts Jekimovs pääsi tekemään lukemiksi 4-2 siirretyn jäähyn aikana. Lukko ei tuntunut saavan erässä millään otetta pelistä ja niinpä lappeenrantalaisten Brian Salcido pääsi vetämään siniviivalta Honkaheimon rangaistuksen aikana kunnon pyssyn ja Nielsen oli jälleen voimaton.

Vain pari minuuttia myöhemmin vierasjoukkueen selkäranka katkeaa lopullisesti kun Pauli Levokari pamauttaa jälleen pikkumustan Lukon kalaverkkoihin. Muutama minuutti tästä ja Koho laittaa idän ihmeen jo 7-2 johtoon Honkaheimon istuessa jo toista kaksi minuuttista kolmannessa erässä. Raumalaisten maalivahti Nielseniltä ei päässyt ottelussa hiki kuivumaan, sillä miehelle kirjattiin peräti 41 torjuntaa.

SaiPa – Lukko 7-2 (2-1,1-1,4-0)

09:35 1-0 Anssi Löfman YV (Richard Lintner, Brian Salcido)
11:59 2-0 Tomi Leivo (Markku Flinck)
15:09 2-1 Otto Honkaheimo YV (Mark Bomersback, Kris Beech)
28:27 2-2 Charles Bertrand YV (Teemu Aalto, Mark Bomersback)
38:40 3-2 Anssi Löfman (Mikko Pukka)
44:09 4-2 Roberts Jekimovs SR (Pauli Levokari, Simon Backman)
49:04 5-2 Brian Salcido (Jesse Saarinen, Jarno Koskiranta)
49:36 6-2 Pauli Levokari (Ville Koho, Roberts Jekimovs)
52:53 7-2 Ville Koho YV (Mikko Pukka, Per Savilahti-Nagander)

Maalivahdit:
SaiPa: Jere Myllyniemi 6+13+10=29
Lukko: Simon Nielsen 18+11+12=41

Yleisöä 3005

//