HIFK kellisti Jokerit Stadin derbyssä torstai-iltana. Pari ensimmäistä erää ottelussa oli todellista löysäilyä, mutta lopulta kolmannessa erässä HIFK iski tarvittavat maalit ja vei voiton osumin 3-0.

Ensimmäinen erä ”kuumassa” paikallisderbyssä päättyi maalittomana Jokereiden kuitenkin kulutettua jäähyaitiota kaksiminuuttisillaan kolme kertaa ja IFK kaksi. Etenkin Jarkko Ruutu kohahdutti taas ryhtymällä painiin HIFK-puolustaja Markus Kankaanperän kanssa. Kankaanperä tosin oli aloitteellinen osapuoli tilanteessa.

Ruutu kuittasi samalla 700 jäähyminuutin rajapyykin SM-liigassa.

Toinen erä oli niin ikään valju. Paras paikka oli Mikael Granlundin puolittainen läpiajo alivoimalla. Jokereiden Eero Kilpeläinen hoiti tilanteen tyylikkäästi hienolla torjunnalla.

Ottelun avausmaali syntyi vasta ajassa 53.18, kun Eetu Pöysti latoi pikkumustan narripaitojen pömpeliin Petteri Wirtasen maukkaasta syötöstä. Jokerit haki sen jälkeen tasoitusta, mutta lopullisen niitin laukoi Mikko Kousa vajaat kaksi minuuttia ennen päätössummeria.

Miikka Tuomainen kaunisteli vielä lukemat 3-0:aan tyhjään maaliin.

HIFK- Jokerit 3-0 (0-0,0-0,3-0)

53.18 1-0 Eetu Pöysti (Petteri Wirtanen)
58.11 2-0 Mikko Kousa (Petteri Wirtanen, Siim Liivik)
59.58 3-0 Miikka Tuomainen TM