HPK pysyy SM-liigan peränpitäjänä hävittyään lauantaina Tampereella Tapparalle 3-5. Tasainen ottelu sai huipennuksensa viimeisten minuuttien aikana, kun Tappara ratkaisi pelin edukseen Tuukka Mäntylän ylivoimalämärillä. Myös HPK:lla oli ollut paikkoja 4-3 -maaliin.

Lupaava Aleksander Barkov jr avasi Tapparan maalihanat ensimmäisen erän puolivälissä. Toisessa erässä tapahtumia riitti. Niko Niemisen tasoituksen jälkeen Mäntylä laukoi Tapparan 2-1 -johtoon ja Tuukka Mäkelän 2-2 -tasoituksen jälkeen Sami Venäläinen maalasi Tapparan 3-2 -johtoon.

Kolmannessa erässä Arsi Piispanen tasoitti ylivoimalla 3-3:een ja HPK jaksoi taistella. Tuukka Pulliaisen typerä jäähy koitui hämeenlinnalaisille kuitenkin kohtalokkaaksi. Mäntylä maalasi ylivoimalla ja Nestori Lähde osui sen jälkeen vielä tyhjiin.

Kolme IS-tähteä sai Mäntylä, kaksi tähteä Piispanen ja yhden tähden Barkov.

Tappara – HPK 5-3 (1-0,2-2,2-1)

10.34 1-0 Alexander Barkov (Antti Kangasniemi)
23.23 1-1 Niko Nieminen (Janne Laakkonen, Marko Tuulola)
29.12 2-1 Tuukka Mäntylä (Jan-Mikael Järvinen) yv
31.58 2-2 Tuukka Mäkelä (Grönholm, Janne Laakkonen)
33.00 3-2 Sami Venäläinen (Joey Tenute, Jussi Makkonen)
49.13 3-3 Arsi Piispanen (Niko Nieminen, Jukka Laamanen) yv
58.28 4-3 Tuukka Mäntylä (Joey Tenute, Kalle Kaijomaa) yv