Jussi Jokinen muuttui lauantaina nopeasti Carolina Hurricanesin sankarista antisankariksi Washington Capitalsin hallissa. Tehot 1+1 kerännyt Jokinen tasoitti kamppailun lukemiin 3-3 varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä minuutilla, mutta istui jäähyllä, kun Washingtonin tähtipuolustaja Mike Green ampui jatkoajalla loppunumeroiksi 4-3.

Vastustaja teki voittomaalin Jokisen jäähyn aikana myös Carolinan kauden avausottelussa perjantaina.

Washington meni 3-2 -johtoon vajaat neljä minuuttia ennen kolmannen erän loppua Brooks Laichin osumalla Carolinan Joni Pitkäsen ja Brandon Sutterin seuratessa tilannetta rangaistusaitiosta käsin.

Jokinen tasoitti kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Jeff Skinnerin syötöstä.

Jokinen on ollut kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa paitsi ahkera jäähyilijä niin myös laukoja. Hän on ampunut jo yhteensä 10 kertaa kohti vastustajan maalia. Pitkänen kirjautti Washingtonia vastaan yhden syöttömerkinnän. Carolinan Tuomo Ruutu oli perjantain ottelun tapaan plusmiinustilastossa kaksi pykälää pakkasen puolella.