Toni Mäkiaho hakee yhä koko kauden sopimusta Turun Palloseurasta. Mies kertoi maanantaina SuomiKiekko.com-sivuston haastattelussa, että sopimusta on jatkettu jälleen kuukaudella. Loppukauden osoite on kuitenkin yhä epäselvä. Haastattelussa mies myös kertoo, mikä tekee TPS-komeetta Rasmus Ristolaisesta SM-liigapuolustajan jo 16-vuotiaana.

Try-out-sopimuksesi TPS:n kanssa oli alunperin syyskuun alusta kuukausi eteenpäin. Mikä tilanteesi on nyt?

Sopimus loppui lauantaina. Sovittiin, että jatketaan try-outilla vielä kuukausi eteenpäin. Tehtiin aamulla uusi diili. Kuukausi eteenpäin siis ja katsotaan sitten, mikä on tilanne. En osaa vielä sanoa, miten jatkuu sitten. Ollaan näytillä joka suuntaan. Sinänsä ihan ok, mutta ei tietenkään semmoinen tilanne mitä on lähdetty hakemaan. Toki parasta on, että pääsee pelaamaan. Nyt kun vielä TPS:n pelit on lähtenyt kulkemaan, niin kivaa on pelata.

Ei se varmasti ole pelaajan kannalta ihannetilanne, kun ei ole kuin kuukaudeksi työpaikka tiedossa eteenpäin?

Ei tietenkään paras mahdollinen tilanne ole. Epätietoisuus jatkosta hieman rassaa. Sen kanssa pystyy toki elämään, mutta onhan se esimerkiksi perheen kannalta ikävää. He ovat kyselleet jo, mikä on homman nimi.

Sanoit, että olet näytillä joka suuntaan. Eli onko TPS se seura, jossa haluat jatkaa vai voitko tehdä sopimuksen myös muualle?

No nyt siis seuraavan kuukauden ainakin olen TPS:n mies. Varmasti kuukauden päästä taas kaikki on mahdollista. Sen puolesta ei ole esteitä. Näytönpaikka on tietenkin sekä tänne että muualle. Toki haluaisin jatkaa samassa paikassa, kun täällä nyt olen ja näihin kuvioihin jo tottunut. Aina on helpompaa tutussa ympäristössä jatkaa.


//

Onko TPS:n leiriltä annettu sinulle työtehtävät näyttöjä ajatellen eli odotetaanko kovia taklauksia, laukauksia vai mitä?

Haetaan tietenkin suoraviivaisuutta ja fyysistä peliä sekä tuoda nuoremmille pelaajille johtajuutta ja esimerkkiä. Omaa hommaa siis tehdään tietenkin, siinä missä hyviä ollaan.

Nyt näyttäisi siltä, että TPS:n kurssi on lähtenyt kääntymään. Joko olette Virran Pekan pelityylin siis sisäistäneet?

Pelisysteemistä ei ole missään vaiheessa ollut kiinni. Jo harjoituspeleissä TPS pelasi hyvin, mutta sitten tuli vaikeuksia. Se on ollut enemmänkin kiinni jokaisen pelaajan henkilökohtaisesta panoksesta. Ei olla oltu ihan terävimmillään. Nyt on saatu enemmän omaa peliä toimimaan. Treeneissä on ollut hyvää tekemistä, mutta peleissä tökkinyt, kun on omat suorituspaineensa. Pelaamiseen on saatu nyt otetta.

Rasmus Ristolainen on ollut TPS:n tämän kauden komeetta. Mikä nuoresta miehestä tekee niin hyvän, että hän on jo nyt noussut SM-liigaan?

Hän on hyvin ennakkoluuloton ja uskaltaa tehdä omia juttuja jäällä. Samalla hän pelaa nimen omaan vahvuuksillaan ja tiedostaa omat heikkoutensa. Tietenkin myös korvien välissä on hommat kunnossa. Toki myös onnistumiset ovat tuoneet rentoutta pelaamiseen. Potentiaalia kaverissa on vaikka kuinka paljon. Onhan se aika huikeeta, että jo nyt pelaa tuolla tasolla.

//