SuomiKiekko.com-sivuston tuorein haastateltava tulee itärajan tuntumasta. Lappeenrannan SaiPan sentteri Jarno Koskiranta pyrkii tänä vuonna parrasvaloihin.

Ihan ensimmäisenä täytyy kysyä, miten SaiPan ykkössentteri summaa lappeenrantalaisten alkukauden?

On ollu vähän vuoristorataa. Ihan hyvin lähtenyt sinänsä käyntiin, että ollaan suurimmassa osassa pelejä taisteltu pisteistä. Yleensä on vaan tullut hyvän ottelun jälkeen huonompi matsi. Ei olla saatu kahta onnistumista peräkkäin.

Oletteko pohtineet, miksi tasaisuus on puuttunut otteista?

Se on tietysti hyvä kysymys. On me sitä mietitty. Samaa vaivaa on ollut myös edelliskausilla. Kyllähän pitäisi tietenkin saada enemmän voittopelejä putkeen, jotta itseluottamus ja usko kasvaisi.

Entä pelillisesti. Missä asioissa on eniten kehitettävää?

Alivoima on yksi iso asia. Se on ollut aika surkeeta alkukausi, omissa on kolissut ihan liikaa. Se on yksi suurimmista asioista. Sen lisäksi ylipäätään kiekollinen pelaaminen ja avauspeli on isoja haasteita. Niissä on parantamisen varaan.

Oma alkukautesi on myös lähtenyt ainakin kohtuullisesti liikkeelle tehoin 4+2=6 (19.10.2011 mennessä). Varmasti hinkua on kuitenkin vieläkin parempaan? Onko sinulla jotain tavoitteita tälle kaudelle?

Viimeiset pelit ovat olleet heikompia itseltä. Ei auta kuin yrittää nousta taas takaisin omalle tasolle. Mitään pistetavoitteita ei minulla ole, mutta tietysti tarkoitus on koko ajan kehittyä pelaajana. Toki myös pisteitä täytyy tulla, kun ykkös- kakkoskentässä pelataan.

Isoveljesi Tero pelaa Pelicansissa. Hänellä on alkukausi sujunut pisteiden valossa hieman paremmin (3+6=9). Onko teillä kova kilpailu, kumpi on korkeammalla pistepörssissä?

Heh, no en tiedä. Ehkä siinä jotain kuittia voi aina jossain välissä puolin ja toisin heittää. Ei me siihen kovin paljon olla energiaa käytetty. Kauden aikan toki ollaan paljon yhteydessä, mutta peliasioista ei paljon keskustella.

Jos kaukalossa Koskirannan veljekset on yhtä aikaa jäällä eri joukkueissa, niin aiheutuuko ylimääräistä säpinää?

Ehkä jos aloituksessa ollaan yhtä aikaa, niin silloin haluaa voittaa vielä enemmän kuin normaalisti. Pelitilanteet on kuitenkin niin nopeita sitten taas, ettei niissä ehdi liikaa katselemaan, ketä on vastassa.

Mediassa SaiPaa ei ole rankattu kovinkaan korkealle. Minkälaiset tavoitteet teillä itsellä on joukkueen sisällä?

Meillä on tavoitteena tietysti parantaa viime kaudesta ennen kaikkea. Katsotaan, miten kausi lähtee ja miltä taulukko näyttää joulun tienoilla. Se sanelee sitten jo aika paljon. Sarja on todella tasainen ja ristiin pelataan. Ilman muuta joukkueella kuin joukkueella on mahdollisuudet esimerkiksi pudotuspeleihin. Kunhan keksitään tapa saada pidempiä voittoputkia, niin varmasti mahdollisuuksia on myös meillä.

Kuka on SaiPan pukukopin DJ?

Se rooli on osittain tullut mun hoidettavaksi. Sen lisäksi myös Pullin Jere on tuonut rap-meininkiä koppiin. Levokarin Pauli taas kuskaa raskaampaa musiikkia koppiin. Siinä välissä yritän kultaista keskitietä vetää.

Entä sitten pelimatkat? Mitä kaikkea bussissa ehtii touhuta pitkillä pelimatkoilla Lappeenrannasta?

Tietysti ihan perusleffat ja monella on omat läppärit ja pelikoneet mukana. Onhan näitä perusjuttuja monenlaisia.