Erikoishaastattelu: SaiPan ykkössentteri Jarno Koskiranta


SuomiKiekko.com-sivuston tuorein haastateltava tulee itärajan tuntumasta. Lappeenrannan SaiPan sentteri Jarno Koskiranta pyrkii tänä vuonna parrasvaloihin.

Ihan ensimmäisenä täytyy kysyä, miten SaiPan ykkössentteri summaa lappeenrantalaisten alkukauden?

On ollu vähän vuoristorataa. Ihan hyvin lähtenyt sinänsä käyntiin, että ollaan suurimmassa osassa pelejä taisteltu pisteistä. Yleensä on vaan tullut hyvän ottelun jälkeen huonompi matsi. Ei olla saatu kahta onnistumista peräkkäin.

Oletteko pohtineet, miksi tasaisuus on puuttunut otteista?

Se on tietysti hyvä kysymys. On me sitä mietitty. Samaa vaivaa on ollut myös edelliskausilla. Kyllähän pitäisi tietenkin saada enemmän voittopelejä putkeen, jotta itseluottamus ja usko kasvaisi.

Entä pelillisesti. Missä asioissa on eniten kehitettävää?

Alivoima on yksi iso asia. Se on ollut aika surkeeta alkukausi, omissa on kolissut ihan liikaa. Se on yksi suurimmista asioista. Sen lisäksi ylipäätään kiekollinen pelaaminen ja avauspeli on isoja haasteita. Niissä on parantamisen varaan.

Oma alkukautesi on myös lähtenyt ainakin kohtuullisesti liikkeelle tehoin 4+2=6 (19.10.2011 mennessä). Varmasti hinkua on kuitenkin vieläkin parempaan? Onko sinulla jotain tavoitteita tälle kaudelle?

Viimeiset pelit ovat olleet heikompia itseltä. Ei auta kuin yrittää nousta taas takaisin omalle tasolle. Mitään pistetavoitteita ei minulla ole, mutta tietysti tarkoitus on koko ajan kehittyä pelaajana. Toki myös pisteitä täytyy tulla, kun ykkös- kakkoskentässä pelataan.