SuomiKiekko.com-sivuston erikoishaastattelussa on tällä kertaa SM-liigan jumbojoukkue Hämeenlinnan Pallokerhon päävalmentaja Harri Rindell. Mies kertoo haastattelussa muun muassa siitä, mitkä ovat HPK:n pahimmat kipupisteet tällä hetkellä.

Olette sarjataulukossa jumbona ja hyvälläkään syyllä ei voi sanoa, että pelinne olisi kummoisesti sujunut. Mitkä asiat pelillisesti ja ylipäätään ovat eniten pielessä?

Vaikea mitään rankingia asettaa. Yksi asia mikä on selvä, niin puolustuspelaamista on parannettava. Tällä tarkoitan koko joukkueen puolustuspelaamista ja joka miehen vastuunkantoa. Pelaamiseen tarvitaan lisää yhteisvastuullisuutta.

Tavallaan tämä seuraava juttu ei suoranaisesti ole pelillinen homma, mutta johdannainen kuitenkin. Eli meillä ei ole kovin kovaa kilpailutilannetta joukkueen sisällä, se saattaa heijastella myös.
Yksi iso asia on myös henkilökohtaisten virheiden valtava määrä. Se ei liity mitenkään pelitapaan, vaan ihan perusvirheitä, jotka ovat johtaneet takaiskuihin ja sitä kautta tappiohin.

Myös maalintekoa ja ylivoimaa pitäisi pystyä tehostamaan isolla kädellä.

Henkilökohtaisten virheiden määrä on tosiaan HPK:ssa ollut aika valtava. Kenen pelaajien pitäisi mielestäsi eniten nostaa tasoaan?

En tietenkään halua nimetä ketään nimeltä. Jos kuitenkin suuntaan tai toiseen pohdiskelee, niin tasonnoston paikka on monella uudella pelaajalla varsinkin. Puustisen 26 maalia viime kaudelta, siihen tilalle on kova työ löytää paikkaaja.

Tuntuuko sinusta, että joukkueessa on jopa kipsi päällä tällä hetkellä?

Pitää vaan olla vahva usko ja luottamus pelaamiseen sekä jääkiekon perusarvoihin. Nämä asiat eivät saa horjua missään vaiheessa. Mielestäni kahdessa viime vierasottelussa on selvästi kohennettu peliä. En sinänsä koe, että mitään kipsiä olisi päällä.

Esimerkiksi Tampereella oltiin hyvin mukana tasamaalein aina loppuun asti, kunnes otettiin jäähy ja sitten kaveri rankaisi. Jäähyjä täytyy kaiken kaikkiaan vähentää reilusti.

Kai jotain hyvääkin HPK:n pelistä on viime aikoina löytynyt vai?

Tottakai. Esimerkiksi meidän harjoittelumoraali on ollut jatkuvasti korkeaa luokkaa. Tappiot eivät ole sitä päässeet horjuttamaan yhtään. Vaatisi nyt vain onnistumisia. Palkinto tulee onnistumisten kautta. Onnistumisten ja voittojen kautta usko ja luottamus omaan peliin säilyy. Painotan edelleen kärsivällisyyttä omaan juttuun.
Tottakai on puhuttu, että jotain hankintoja olisi mahdollista hommata. Semmoinen työ on myös käynnissä. Mutta se on seurajohdon hommia, ei minun.


Minkälaiset resurssit tai neuvottelut teillä on lisävahvistusten hankkimisesta? Onko jo julkistamisen arvoista tietoa?

Ei ole nyt mitään jipii-meininkiä tai julkistamisen arvoista.

Marko Luomala palaa kokoonpanoon tällä viikolla. Se on varmasti teille tärkeä palanen isossa kokonaisuudessa?

Me tarvitaan nyt kokemusta, joten siinä mielessä Luomalan tulo on tärkeää. Hän on myös hyvin energinen pelaaja ja tuo vauhtia joukkueeseen. Tänään (tiistaina) kokeiltiin, että voi pelata tosiaan täydellä teholla. Ei mitään radikaaleja muutoksia kokoonpanoihin, jotain muutoksia tietenkin.

Olet kokenut valmentaja ja tilanne on teillä hankala. Mitä herättelykeinoja sinulla on joukkueelle?

Kuten kaikilla muillakin joukkueilla varmasti, niin paljon on palavereita pidetty ja juteltu asioista. Ollaan myös joukkueen kannalta arvokkaita asioita käyty läpi ja pohdittu, mitkä asiat vahvistavat ryhmässä olemista ynnä muuta. Meillä on paljon uusia pelaajia, joten se vaatii joka pelaajan panosta, jotta ryhmä ja joukkue saadaan toimimaan.

Keskustelupalstoilla ja mediassa sinulle on vaadittu potkuja. Miten seuraat näitä keskusteluja ja mietitkö asiaa ollenkaan?

Minä en todellakaan seuraa mitään keskusteluja tai mediaa sinänsä. Kaikki jotka tuntee minut, niin tietää, että olen vilpitön kaveri. Valmentajan työ on vain tämän laatuista. Moskaa on otettava silloin vastaan, kun sen aika on. Eri ihmisillä on eri vaikuttimet kommentoida asiaa. Kaikki myös näkevät tilanteen aina omalla tavallaan.

Kommunikointi median kanssa on vain aika yksisuuntaista. Harvoin ne ihmiset, jotka lööppejä kirjoittavat, meiltä valmentajilta mitään kysyvät. Sen kuin vaan kirjoittavat.