Erikoishaastattelu: HPK-luotsi Harri Rindell


SuomiKiekko.com-sivuston erikoishaastattelussa on tällä kertaa SM-liigan jumbojoukkue Hämeenlinnan Pallokerhon päävalmentaja Harri Rindell. Mies kertoo haastattelussa muun muassa siitä, mitkä ovat HPK:n pahimmat kipupisteet tällä hetkellä.

Olette sarjataulukossa jumbona ja hyvälläkään syyllä ei voi sanoa, että pelinne olisi kummoisesti sujunut. Mitkä asiat pelillisesti ja ylipäätään ovat eniten pielessä?

Vaikea mitään rankingia asettaa. Yksi asia mikä on selvä, niin puolustuspelaamista on parannettava. Tällä tarkoitan koko joukkueen puolustuspelaamista ja joka miehen vastuunkantoa. Pelaamiseen tarvitaan lisää yhteisvastuullisuutta.

Tavallaan tämä seuraava juttu ei suoranaisesti ole pelillinen homma, mutta johdannainen kuitenkin. Eli meillä ei ole kovin kovaa kilpailutilannetta joukkueen sisällä, se saattaa heijastella myös.
Yksi iso asia on myös henkilökohtaisten virheiden valtava määrä. Se ei liity mitenkään pelitapaan, vaan ihan perusvirheitä, jotka ovat johtaneet takaiskuihin ja sitä kautta tappiohin.

Myös maalintekoa ja ylivoimaa pitäisi pystyä tehostamaan isolla kädellä.

Henkilökohtaisten virheiden määrä on tosiaan HPK:ssa ollut aika valtava. Kenen pelaajien pitäisi mielestäsi eniten nostaa tasoaan?

En tietenkään halua nimetä ketään nimeltä. Jos kuitenkin suuntaan tai toiseen pohdiskelee, niin tasonnoston paikka on monella uudella pelaajalla varsinkin. Puustisen 26 maalia viime kaudelta, siihen tilalle on kova työ löytää paikkaaja.