Kovan kritiikin kohteeksi joutuneen HIFK:n ympäriltä hellittivät paineet ainakin hetkeksi, kun joukkue tyrmäsi Oulussa Kärpät 6-3. HIFK pelasi kaksi erää vahvasti ja se riitti voittoon. Eero Somervuori tykitti stadilaisille kolme maalia.

Avausmaalinsa Somervuori laukoi ylivoimalla ja ensimmäisessä erässä maalin makuun pääsi myös Kim Hirschovits, joka vapautui Kärpät-otteluun vilttiketjusta. Toisessa erässä Petteri Wirtanen ja Somervuori maalasivat HIFK:n 4-0 -johtoon ja Miikka Salomäen kavennusmaalin jälkeen Somervuori sinetöi kypärätemppunsa.

HIFK teki ottelussa myös virheitä ja Atte Ohtamaa pääsi alivoimalla kaventamaan 2-5:een. Toisen maalinsa Ohtamaa teki kolmannen erän alussa, kun HIFK oli saamassa jäähyn. Wirtasen osuma tyhjiin päätti kuitenkin Hannu Aravirran suojattien kirin.

Somervuori sai kolmesta maalistaan tietenkin kolme IS-tähteä. Kaksi tähteä sai Ohtamaa ja yhden tähden Mikael Granlund, joka syötti Somervuoren maaleista kaksi.

Kärpät – HIFK 3-6 (0-2,2-3,0-1)

3.14 0-1 Eero Somervuori (Mikael Granlund, Juho Mielonen) yv
19.38 0-2 Kim Hirschovits
20.12 0-3 Petteri Wirtanen (Mikko Kousa, Markus Kankaanperä)
21.08 0-4 Eero Somervuori (Ville Peltonen, Juuso Riksman)
25.46 1-4 Miikka Salomäki (Ville Pokka)
36.36 1-5 Eero Somervuori (Juho Mielonen, Mikael Granlund) yv
37.56 2-5 Atte Ohtamaa av