Valmentajavelho Kai Suikkasen Pelicans on SM-liigassa kovassa nosteessa. Joukkueen viikon saldoksi tuli kahdeksan pistettä, kun se lauantaina Lahdessa voitti Suikkasen 2010 mestariseuran TPS:n 4-2. Ottelun antisankarina kunnostautui TPS:n Ryan Stone, joka taklasi Vili Sopasen pelikyvyttömäksi ja hankki suihkukomennuksellaan Pelicansille tarvittavia maaleja.

TPS:n puolustus aloitti uinahtelevasti ja seitsemän minuutin jälkeen Pelicans johti Jyri Marttisen ja Pekka Jormakan maaleilla 2-0. Jormakka myös syötti Marttisen maalin. TPS sai vielä toivoa Toni Mäkiahon kavennusmaalista. Kiekko pomppi flipperimäisesti ja Mäkiaho siirsi sen maaliin.

Toisessa erässä Stone ”sikataklasi” ja Sopanen loukkasi päänsä sen verran pahasti, ettei kyennyt jatkamaan. Pelicansin Arttu Luttinen rankaisi välittömästi siirtämällä joukkueensa ylivoimalla 3-1 -johtoon. Erän lopulla Ryan Lasch teki vielä Pelicansin neljännen maalin.

Kolmannen erän alussa Pelicansin puolustus uinui ja Mika Viinanen kavensi 4-2:een. TPS:lle tarjottiin kolmattakin maalia, mutta Tomas Plihalin rankkari oli kehno esitys, eikä Niko Hovisella ollut vaikeuksia tilanteen selvittämisessä.

Kolme IS-tähteä sai Viinanen, kaksi tähteä Marttinen ja yhden tähden Lasch. Pekka Virran luotsaama TPS alkaa olla kriisissä. Joukkueella on viidestä ottelusta vain yksi voitto ja neljä tappiota. Takana ovat vain SaiPa, JYP ja Tappara.

Pelicans – TPS 4-2 (2-1,2-0,0-1)

4.01 1-0 Jyri Marttinen (Pekka Jormakka)
7.26 2-0 Pekka Jormakka (Justin Hodgman, Joonas Jalvanti)
9.18 2-1 Toni Mäkiaho (Ryan Stone, Miika Huczkowski) sr
32.47 3-1 Arttu Luttinen (Ryan Lasch, Markus Seikola) yv
37.59 4-1 Ryan Lasch (Markus Seikola) tv
41.39 4-2 Mika Viinanen (Toni Mäkiaho)

Maalivahdit
Pelicans: Niko Hovinen 11+5+8=24
TPS: Marek Schwarz 3+13+5=21

Yleisöä 4 673