KHL-seura Amur Habarovskin päävalmentajana operoiva Hannu Jortikka on mielenkiintoisen tilanteen edessä.

Joukkueessa on maalinteko-ongelma, mikä koskettaa tosin ainoastaan hyökkääjistöä: maanantain kolmesta maalista kaksi oli puolustajien tekemiä, kun taas lauantaina pakit väsäsivät kaikki joukkueen kolme maalia. Mutta mikä tärkeintä, Habarovsk saalistaa tärkeitä pisteitä myös puolustajien avulla.

– Kyllä, tämä on erittäin mielenkiintoinen kysymys. Sanoisin, että hyökkääjillä on maalipaikkoja, mutta … tiedättehän, että jääkiekko on erittäin hauska peli. Joilllakin hyökkääjillä on paljon mahdollisuuksia, mutta kiekko ei mene millään maaliin. Ja jotkut ovat 59 minuuttia pelissä ”unessa” ja 60. minuutilla onnistuvat, Jortikka sanoi viime pelin jälkeen lehdistölle.

– Meidän täytyy nyt olla tyytyväisiä, että puolustajat osuvat ja saamme sen ansiosta pisteitä. Toivon, että pian koittaa päivä, jolloin hyökkääjät alkavat säännöllisesti tehdä maaleja. Silloin kaikki on hyvin.

//