Liigassa runkosarjan viimeinen kierros sisältää vielä kovasti panosta monen joukkueen kohdalla. On piste-ennätystä ja on ennen kaikkea kovaa kisaa pudotuspelipaikkojen suhteen.

Torstain liigakierroksen kamppailut:

HPK-HIFK
Ilves-Lukko
Jokerit-Kärpät
JYP-Blues
KalPa-Tappara
Pelicans-Ässät
SaiPa-TPS

SuomiKiekko-sivusto avaa jo ennakoinnit tämän kierroksen osalta ennen pudotuspelejä, joista tarjotaan kattavia paketteja ennen puolivälierien, välierien ja finaalien alkua.

Tässä lähtökohdat jokaiseen otteluun:

HPK-HIFK

– Paljon, paljon, paljon panosta. HPK taistelee vielä kovasti viimeisestä pudotuspelipaikasta, kun taas HIFK pystyy vielä kohoamaan yhden sijan ylöspäin sarjataulukossa. HPK:n osalta paljon riippuu myös Ilves-Lukko-pelin tuloksesta. Mikäli HPK saa kasattua yhdenkin pisteen Ilvestä enemmän viimeiseltä kierrokselta, on se mukana pudotuspeleissä. Jos HIFK voittaa varsinaisella peliajalla, loppuu hämeenlinnalaisjoukkueen kausi siihen.

– Samalla peli on Ville Peltosen viimeinen runkosarjaottelu hänen pelaajaurallaan. Sama tilanne on HPK:n Marko Tuulolalla, jolla voi tappion tullessa peli olla myös viimeinen koko pelaajauralla. Jos HIFK puolestaan voittaa ja Pelicans häviää oman ottelunsa, nousevat petopaidat lahtelaisten ohi ja nappaavat kotiedun tulevaan Villi kortti -kierroksen taistelupariin.

Ilves-Lukko

– Ilveksen urakka on vaikeutunut viimeisten kierrosten aikana kärsittyjen tappioiden myötä. Nyt HPK on pisteissä tasoissa ja paineet ovat kovat myös tupsukorvilla. Mikäli Ilves ottaa voiton varsinaisella peliajalla, on se varmuudella pudotuspeleissä. Muussa tapauksessa huomio kiinnittyy kamppailuun HPK-HIFK ja sen lopputulokseen.

– Mikäli Lukko puolestaan vie täyden pistepotin nimiinsä, on se varmuudella kolmas runkosarjassa. Samoin käy myös jatkoaikavoitolla. Yksi piste riittää siinä tapauksessa, jos SaiPa häviää tai voittaa vasta jatkoajalla. Mutta jos SaiPa voittaa varsinaisella peliajalla ja Lukko häviää, vaihtuvat sijoitukset niin, että SaiPa onkin kolmas. Neljättä sijaa alemmas Lukko ei voi valahtaa, sillä vaikka JYP ottaisi omasta ottelustaan täydet pisteet, on Lukolla enemmän kolmen pisteen voittoja kasassa.

Jokerit-Kärpät

– Jokereilla on vielä paljon pelissä sijoituksen suhteen viimeisellä kierroksella. Mikäli narriryhmä ottaa kolme pistettä, Blues ottaa korkeintaan kaksi pistettä ja JYP häviää joko varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla, nousee joukkue peräti sijalle viisi. Ylipäätään mikäli Jokerit ottaa pisteenkin enemmän kuin Blues viimeisellä kierroksella, nousee se pois Villi kortti -kierroksen puolelta. Mutta jos joukkue kärsii tappion viimeisessä runkosarjaottelussaan, alkaa sen urakka lauantaina Hartwall Arenalla joko Ilvestä tai HPK:ta vastaan.

– Kärpillä panos on yksinkertainen: runkosarjan voitto on jo varma, mutta jos oululaisjoukkue nappaa yhden pisteen, sivuaa se JYPin nykyistä runkosarjan piste-ennätystä. Voitolla jatkoajalla tai rankkarikisassa sekä voitolla varsinaisella peliajalla runkosarjan piste-ennätys menee puolestaan täysin Kärppien nimiin.

JYP-Blues

– Viimeisen liigakierroksen yksi mielenkiintoisimmista peleistä sijoitusten suhteen. Mikäli JYP nappaa kolme pistettä ja SaiPa häviää joko jatkoajalla tai rankkareilla tai varsinaisella peliajalla, on jyväskyläläisjoukkue runkosarjassa sijalla neljä. Jos ottelusta tulee tappio jatkoajalla, pitää JYPin jännittää vielä sitä, miten Jokereiden ja Kärppien pelissä käy.

– Jos Blues puolestaan voittaa varsinaisella peliajalla, on se varmuudella sijalla viisi. Muussa tapauksessa espoolaisten pitää jännätä sitä, miten tapahtuu Helsingissä ottelussa Jokerit-Kärpät. Mikäli Blues häviää ja kerää vähemmän pisteitä kuin Jokerit, alkaa espoolaisten urakka kevään pudotuspeleissä Villi kortti -kierroksen puolelta.

KalPa-Tappara

– Sijoitusten suhteen KalPan ja Tapparan ottelussa ei ole lainkaan panosta, sillä Tappara on varmasti toinen ja KalPa viimeinen tämän kauden osalta runkosarjassa. Ottelu on viimeinen Sami Kapasen pelaajauralla.

Pelicans-Ässät

– Myöskään Lahden pelissä ei ole enää sen suuremmin panosta muuta kuin sen suhteen, saako Pelicans kotiedun Villi kortti -kierroksen taistelupariin HIFK:ta vastaan. Lahtelaisille riittää vähintään sama pistepotti kuin minkä HIFK kerää. Suoralla varsinaisen peliajan voitolla homma on selvä ja Pelicansin sijoitus runkosarjassa on kahdeksas.

– Ässät on puolestaan varmuudella sijalla 12 tällä kaudella kävi viimeisen kierroksen ottelussa miten tahansa.

SaiPa-TPS

– Lappeenrannassa panosta riittää vielä kotijoukkueen osalta, joka taistelee sijalle kolme noususta. Mikäli lappeenrantalaisjoukkue kerää kolme pistettä ja Lukko kokee tappion joko varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla, nousee SaiPa kolmanneksi. Mikäli puolestaan SaiPa häviää ottelunsa varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla ja samalla JYP voittaa oman ottelunsa suoraan varsinaisella peliajalla, vaihtuu SaiPan sijoitus viidenneksi.

– TPS puolestaan on varmuudella 13. tällä kaudella runkosarjassa.

Melkoisesti on siis vielä jännitettävää monenkin eri sijoituksen suhteen viimeisellä liigakierroksella.

Villi kortti -kierroksen ottelut alkavat puolestaan lauantaina. Kiekkoministereiden ennakoita luvassa jo ennen sitä.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen

Huipputarjous: Pelaa TÄNÄÄN Liigaan 50€ riskitön veto Nordicbetille!
Lisäksi 100€ bonus! Jos vetosi menee ohi, saat panoksen takaisin!