Suomen Jääkiekkoliiton liittohallitus kokoontuu keskiviikkona tekemään ratkaisut ensi kauden Mestiksen osalta.

Kokouksessa päätetään Mestiksen tulevaisuudesta. Keskiviikkona selviää, kuinka monella joukkueella sarjaa pelataan ensi kaudella. Jo nyt on varmaa, että Vaasan Sport kiekkoilee tulevan kauden Liigassa.

Suomi-sarjan pudotuspelien avauskierros oli yllätyksellinen ja kolmen vahvan nousijaehdokkaan putoaminen mutkisti selvästi Mestiksen ensi kauden suunnitelmia, kirjoittaa Itä-Savo.

Lehden haastatteleman SaPKon puheenjohtaja Vesa Kutvosen mukaan RoKi, S-Kiekko ja Ketterä olivat selvitysten mukaan halukkaita nousemaan Mestikseen ja raporttien mukaan näillä olisi ollut edellytyksiä pelata kyseisellä sarjatasolla. Kyseisen kolmikon kausi kuitenkin päättyi ensimmäiselle playoff-kierrokselle.

Kutvonen kertoo Itä-Savolle, että Mestiksen tulevaisuuden pitäisi selvitä piakkoin.

– Viikonloppuun mennessä asioiden pitää ratketa. Eihän tällainen vatkaaminen ole mukavaa kenellekään, Kutvonen sanoo.

Kutvosen mukaan nyt on selvitettävä pelejään jatkavien Suomi-sarjajoukkueiden FPS:n, Bewe-Tuuskin, JHT:n ja KeuPan halut ja edellytykset pelata Mestistä.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on sekin, että samassa yhteydessä SaPKon puheenjohtaja paljastaa, että savonlinnalaisten kantaa asioihin on kysytty, vaikka SaPKo on tällä hetkellä itse Mestiksen peränpitäjänä.